Főoldal » Hívogató Mangalica Fesztiválra…

Hívogató Mangalica Fesztiválra…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete a terméket előállító tagjai részvételével az elmúlt 6 évben 12 mangalica fesztivál szervezését kezdeményezte. Budapesten 2008. óta immár a hatodik fesztiválra hívják a Tisztelt Érdeklődőket.

Vidéki fesztiválokat eddig 6 alkalommal szerveztek, Debrecen, Szombathely, Székesfehérvár és Szeged helyszínekkel. A rendezvények látogatottsága egyre növekszik. Amíg az első fesztiválokon 15-25 ezer fő látogató volt, addig az utóbbiakat már 40-60 ezer fő kereste fel. Az összes látogatók száma a következő fesztiválon elérheti az 500 ezer főt.

Örvendetes, hogy a mangalica-tenyésztők érdeklődése sem csökken a rendezvények iránt.
A szervezők a minél jobb minőségű termékekkel való megjelenésre ösztönzik résztvevő tagjaikat

A fesztiválok megnyitásával, a díjak átadásával elismeri és támogatja a rendezvények megszervezését a Vidékfejlesztési Minisztérium is.

Az őshonos állatfajok tenyésztői közül elsőként indították ezt a gasztronómiai rendezvényt, amivel az volt a cél, hogy felhívják a figyelmet a régi háziállatfajták értékeire, a belőlük készült termékek kivételes élvezeti értékére.

A szervezők várják az érdeklődő látogatókat a Mangalica Fesztiválokon 2013-ban is, melyek közül az elsőt 2013. február 8-10. között tartják Budapesten, a Szabadság téren, élőállat bemutatóval egybekötve.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.