Főoldal » Hortobágy és Hollókő összefogása

Hortobágy és Hollókő összefogása

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Összefognak a világörökségi helyszínek.Testvértelepülés lesz a jövőben két hazai világörökségi helyszín: Hortobágy és Hollókő. Az erről szóló megállapodást az önkormányzati képviselő-testületek jelenlétében írta alá Vincze Andrásné (független) Hortobágy, és Szabó Csaba, Hollókő polgármestere a Kilenclyukú híd lábánál szombaton.

„Ezután is azt tesszük, mint eddig, csak most írásba foglaltuk” – utalt a ceremóniát követően a vendéglátó település első embere arra a mintegy tízéves együttműködése, ami a két falut összefűzi. Vincze Andrásné fontosnak nevezte értékeik közös megjelenítését, a turisztikai együttműködés kiszélesítését, de a diákok, a lakosság cserelátogatásait egymás településére éppúgy, mint az önkormányzatok közös válaszadását egy-egy adott problémára.

Szabó Csaba az aláírást követően elmondta: bár településeik 160 kilométerre vannak egymástól és más jellegűek, mégis hasonló gondokkal szembesülnek. Így aztán – tette hozzá – nemcsak kölcsönös kirándulásokban merül ki az együttműködés, de a képviselő-testületek kicserélik tapasztalataikat az önkormányzatokkal összefüggő problémákról vagy a pénzügyi nehézségek megoldásáról. „Jó barátság ez!” – summázta Hortobágy és Hollókő kapcsolatát a két polgármester.
(MTI)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.