Főoldal » Hungarikumaink bemutatkozása

Hungarikumaink bemutatkozása

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A VM Sajtóiroda tájékoztatása szerint a  Hungarikum Bizottság június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján tartotta a „Büszkeségeink a Hungarikumok” elnevezésű rendezvényét, melynek célja kiemelkedő nemzeti értékeink bemutatása és népszerűsítése volt.

A Hungarikumok Gyűjteménye május 16-án hét új taggal bővült, ezekkel együtt már 41 Hungarikummal büszkélkedhetünk. Az ingyenes rendezvényre látogatók megismerkedhettek valamennyi hungarikummal. Így például a solymászattal, Puskás Ferenc életművével, a Kürt Adatmentéssel, a klasszikus magyar nótával, de a Gyulai kolbász vagy a Kalocsai fűszerpaprika-őrlemény történetével is.

Az eseményen az érdeklődők megtekinthették Hrivnák Tünde divattervező népművészeti elemeket felvonultató divatbemutatóját, amelyen a kalocsai és a matyó motívumoké volt a főszerep.

A Hungarikum Bizottság Titkárságának munkatársaitól az érdeklődők mindent megtudhattak nemzeti értékeinkről, a hungarikummá válás folyamatáról, a Hungarikum kvízt kitöltőkre pedig nyeremények vártak. A látogatók különféle kolbászokat kóstolhattak és green box fotózáson is részt vehettek.

A rendezvény fő célkitűzése, hogy a fiatalabb korosztály is megismerje páratlan nemzeti kincseinket. Kiváló minőségű ételeinkre és italainkra, csodálatos természeti környezetünkre, páratlanul gazdag kulturális örökségünkre méltán lehetünk büszkék, országhatáron innen és túl, szerte a nagyvilágban.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.