Főoldal » II. Hajdúsági Expo 2013.

II. Hajdúsági Expo 2013.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Augusztus 14. és 19. között rendezik meg Hajdúböszörményben a II. Hajdúsági Expot, amely a hajdúsági térség legnagyobb kulturális és mezőgazdasági fesztiváljának ígérkezik, olyan programokkal, mint a Traktorhúzó Európa Kupa és Traktorkarnevál valamint az Oxenweg nemzetközi konferencia, amely egyedülálló módon mutatja be az egyik legismertebb magyar hungarikumnak számító szürke marha-tenyésztés mezőgazdasági és gasztro-kulturális szerepét.

A Hajdúsági EXPO a több évtizedes múlttal rendelkező Hajdúhét valamint a 2012-ben megrendezett Hajdúsági Nyár folytatása. A hét Hajdúvárosból valamint az ország egész területéről ideérkezőket az egyhetes programsorozat keretében – a paraszti múltat hangsúlyozó lovasbemutatók, kiállítások, sportesemények, gasztronómiai rendezvények, mezőgazdasági gépkiállítás, termékbemutató /vásár, szakmai tanácskozás, traktorkarnevál, gyerekprogramok/ várják.

A rendezvény egyik legfontosabb eseménye az Európában egyedülálló traktorkarnevál, valamint az Expo hétvégéjén megrendezendő, immár nemzetközi akkreditációval rendelkező Traktorhúzó Európa Kupa.  A számos nemzetközi versenyzőt felvonultató – a „mezőgazdaság Forma 1-ének” nevezett -kupasorozat magyarországi állomását mezőgazdasági gépek, verseny- és amatőr traktorok seregszemléje színesíti, amely Európában egyedülálló karneváli hangulatot varázsol a hajdúsági térségbe.

A fesztivál a programok sokszínűsége miatt minőségi szórakozást nyújt mindenki számára, rendezvénysorozatra a szervezők tízezernél is több látogatót várnak. A hosszú távú célok között szerepel a „Hajdú fesztivál” beépítése a köztudatba a jelenleg is híres magyar fesztiválok közé.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.