Főoldal » Ingatlanosok trükkjei, rossz szerződés és ember a bíróságon!

Ingatlanosok trükkjei, rossz szerződés és ember a bíróságon!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Vidékről és Budapestről növekvő számban érkeznek komoly ügyek, komoly panaszok hozzánk a trükkös ingatlanosok miatt. (Családi ház, nyaraló, vagy panellakás értékesítése gyakrabban “kényszer, gazdasági követelés” miatt indul el.

Sok ingatlan eladása, egy előtte lezajlott bírósági per utáni közös értékesítés miatt kerül az ingatlanosokhoz!

Hogy kerül a magyar állampolgár, hétköznapibban az ember a bíróságra?

Vita és per könnyen okoz kiadásokat, veszteségeket. Ha per van, a jó viszony véget ér a felek között!

Sok esetben úgy, hogy bizalommal van egy ingatlan adásvételnél, vagy nem dokumentálja a kivitelezővel azt, hogy miről is állapodtak meg!?

Egyre több az olyan jellegű panasz, ahol a joggal való visszaélés szándékos példái kerülnek elő a panaszok közben! (Munkahelyi ügyek, ingatlan adásvételek nyilatkozatai, szerződések esetei stb.)

Hirdetési díj felszámítása, magasabb árhoz kötött jutalék, vagy éppen már szinte fenyegető fellépés a foglaló átadása előtt, vagy azt követően – ezek a személyes panaszok részei lehetnek.

A joggal való visszaélés, másként rendeltetésellenes joggyakorlás az ingatlanpiac robbanásával, az ingatlanok körüli értékek növekedésével erősebben tapasztalható.

Ember a bíróságon nincs könnyű helyzetben, ha a joggal való visszaéléssel kell szembenéznie!

Joggal való visszaélést a törvény tiltja, azonban az ilyen esetek szándékos jellege miatt a pereket kiváltó megállapodások is számos ügyben segíthetnek.

Az új Ptk. a joggal való visszaélés tilalmát fogalmazza meg, azonban az ember a bíróságon eltérő bírói gyakorlatokkal találja szemben magát, ha odáig kerül az ügye. (Pl. FMH esetek, szerződésekhez tartozó nyilatkozatok vitái stb.)

Joggal való visszaélés eseteinek jelentős része nyereségszerző szándékú, vagy személyes indíttatású. Ezt a régi Ptk. hangsúlyosan kiemelte.

Ilyen természetű ügyekben irodánknál a panasz megbeszélésekor, szándékok és a sértettség mindig értékelendő, illetve azon gyakran műszaki, vagy más zavaró jelenségek, melyek miatt ezek az ügyek panaszokat, jogsérelmeket, vitatott helyzeteket okoznak.

Ismeretes a több pénzt elérni akaró eladói jognyilatkozatok megtagadása , különösen értékes ingatlanok ügyleteinél. (tulajdonosi hozzájáruló nyilatkozat stb.)

Egy ház vételénél, de társasházi lakás értékesítésénél perdöntő szerepe lehet a megfelelő adatlapoknak, a megfelelő tájékoztatásnak az ingatlanról. (Részben vályog, részben tégla falazatok, eltérő szerződéses szándék előszerződés után stb.)

Szakmai feladatnak tekintjük, hogy ilyen ügyek miatt ne kerüljön feleslegesen magyar ember a bíróságra! (Valódi szándékok és különböző szakterületi kérdések feltárása, megválaszolása, a megállapodások létrehozása stb.)

Egész nyáron fogadják szakembereink! Kérjen időpontot: 06-302-164-102 (10-18h munkanapokon) Jelentkezzen be e-mail-ben: ugyek.perek@index.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.