Főoldal » Innovációs pályázatok

Innovációs pályázatok

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap kezelőjeként öt új innovációs pályázatot írt ki az Új Széchenyi Terv keretében összesen 13,4 milliárd forint keretösszeggel – közölte az NFÜ múlt pénteken.

A “Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása a Közép-magyarországi régióban” című felhívás célja piacképes termékek, szolgáltatás fejlesztését elősegítő K+F tevékenységek támogatása. A felhívás meghirdetett keretösszege 6 milliárd forint, amelyre 2012. április 23-tól pályázhatnak a vállalkozások.

A “K+F+I ernyőprojektek” pályázat az innovációs járulékfizetésre kötelezett vállalkozások K+F+I projektjeinek támogatását segíti. A felhívást 6 milliárd forint keretösszeggel hirdették meg,  a pályázatokat 2012. május 2-ától lehet beadni.

Az “EUREKA Programban való magyar részvétel támogatása” című konstrukció a magyar kis- és középvállalkozások EUREKA programban való részvételének ösztönzését szolgálja. (Az EUREKA európai közös együttműködési program kutatás-fejlesztésre.) A pályázati felhívás keretösszege 1 milliárd forint, a pályázatok 2012. április 15-étől nyújthatók be.

Az “Ösztönzés az FP7. keretprogramban és egyéb közös EU-s kezdeményezésekben való magyar részvétel támogatására” című pályázat az uniós kutatásfinanszírozási programokhoz benyújtott projektek előkészítését és szerződéskötését támogatja. Az FP7 az Európai Unió kiemelt kutatásfinanszírozási eszköze. A pályázatot 200 millió forint keretösszeggel írták ki, a jelentkezéseket 2012. május 2-től várják.

Az “Ösztönzés az Európai Uniós keretprogramokban való magyar részvétel támogatására tárgyú pályázatához” című konstrukció magyar részvételű, az FP7-be benyújtott projektjeinek a maximális intenzitásig történő kiegészítő támogatását célozza. A felhívást 200 millió forint keretösszeggel hirdették meg, pályázatok benyújtására 2012. május 2-átől nyílik lehetőség.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség közleményében hangsúlyozza: a beérkező pályázatok értékelésénél kiemelt figyelmet fordítanak az Új Széchenyi Tervben megjelölt fő ágazatok, a kutatás, fejlesztés és innovációs (K+F+I) tevékenységek támogatására. Ilyen iparági terület a mobilitás és járműgyártás, a logisztika, egészségipar, infokommunikáció, illetve az energetika és környezetvédelem.

Fontos szempont lesz az elbíráláskor a piac közeli megoldások és hatékony szellemi tulajdonvédelem elősegítése. Az intézményrendszer nagy hangsúlyt fektet a Közép-magyarországi régióban megvalósuló tevékenységek ösztönzésére a területi kiegyensúlyozottság érdekében.

Az NFÜ-nek kiemelt célja volt, hogy az új kiírások meghirdetése és kezelése során a pályázók adminisztratív terhei csökkenjenek, a rendszer pályázóbarát legyen. Ennek érdekében az intézményrendszer egyszerűsítette a K+F pályázatok feltételrendszerét, egy központi útmutatóban foglalták össze az alap felhívásaihoz kapcsolódó általános szabályozásokat, valamint kialakították a pályázatok elektronikus úton történő benyújtásának lehetőségét – írja az ügynökség. (forrás:Adónet.hu)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.