Főoldal » Ízek varázsa…

Ízek varázsa…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Meg kell őriznünk hagyományos ízeinket.

A mi felelősségünk és a mi feladatunk megőrizni ízeinket. Nekünk kell őket megismertetni a világgal, és nekünk kell áthagyományozni őket az utókorra – jelentette ki V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár a körmendi receptverseny díjátadóján.

Ezt a fontos értékmentő feladatot tölti be a Pannon Gasztronómiai Élmények program keretében megvalósuló receptverseny is, ami az ínycsiklandó és kalandos Gasztronómiai barangolások Vas és Zala megyében címet viseli – méltatta a kezdeményezést az államtitkár.

A Pannon Helyi Termékek Nonprofit Kft. idén tavasszal hirdetett versenyt három kategóriában: ételreceptek; házi készítésű élelmiszerek (például szörpök, savanyúságok); valamint hagyományos Vas és Zala megyei alapanyagokból készült ételek újragondolása. A pályázat célja volt csokorba gyűjteni a két megye területéről a lassan feledésbe merülő helyi recepteket, valamint felkutatni a rég elfelejtett tradicionális ízeket, alapanyagokat. A projekt szervezői szeretnék elérni, hogy a térségi éttermek kínálatában megjelenjenek a helyi specialitások, és hogy az alapanyagok egyenesen a termelőtől kerüljenek a vendégek asztalára.

A felhívásra összesen 94 recept érkezett 26 versenyzőtől. Nemcsak Vas és Zala megyéből küldtek recepteket, hanem az ország más tájairól is, például Budapestről és Miskolcról. A szakmai zsűri a vaddisznóragus tekercs karamellizált tökmagos káposztasalátával, a köleskrokett, a bimbós pöfetegkrémleves, a hegyháti halleves, a borhabtorta és az aludtejes prószatorta receptjét választotta a legjobbak közé. A díjátadó után a nyertes fogásokat szolgálták fel a szervezők.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.