Főoldal » Kárenyhítési kérelem…

Kárenyhítési kérelem…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A kérelmek nyomtatványait a 21/2012. (III. 9.) VM rendelet mellékletei tartalmazzák, valamint letölthetők az alábbi linken:
http://www.nebih.gov.hu/szakteruletek/szakteruletek/foldmuv_ig/nyomtatvanyok_fm/21_2012_vm_rendelet_nyomt.html

FONTOS: Ha a mezőgazdasági termelő rendelkezik a mezőgazdasági termelést érintő időjárási és más természeti kockázatok kezeléséről szóló törvény

  • (Mkk. tv.) 11. § (5) bekezdése szerinti, vagy
  • egyéb mezőgazdasági biztosítási szerződéssel,

akkor azt a 2. melléklet kitöltésével és a biztosítóval kötött szerződés három másolati példányának agrárkár-megállapító szervhez történő benyújtásával igazolja, és a 7. melléklet szerint kiszámított kárenyhítő juttatás összegénél figyelembe veszi a biztosító által már kifizetett kártérítés összegét. A kitöltött mellékleteket a mezőgazdasági termelő három eredeti példányban személyesen vagy postai úton tárgyév november 30-áig nyújthatja be az agrárkár-megállapító szervhez. A benyújtott dokumentumok együttesen alkotják a kárenyhítő juttatás iránti kérelmet.

A kérelem kitöltése során a hozam érték-csökkenés megállapításakor a tárgyév november 30-ig még be nem takarított, 50%-os betakarítási készültségi állapotot meghaladó növénykultúrák termésmennyiségének kiszámításánál a már betakarított területek termésmennyiségének átlagát, az 50%-os betakarítási készültségi állapotot meg nem haladó növénykultúrák termésmennyiségének kiszámításánál az agrárkár-megállapító szerv által megadott megyei vagy országos átlag termésmennyiségeket kell alapul venni.

A kárenyhítő juttatás iránti kérelmüket a fent leírtak alapján november 30-ig be kell nyújtaniuk a Kormányhivatalok Földművelésügyi Igazgatóságára.

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.