Főoldal » Kérődző szerkezetátalakítási program

Kérődző szerkezetátalakítási program

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A kérődző szerkezetátalakítási támogatást a húsmarha és a juh ágazatokban nyújtott kérődző szerkezetátalakítási nemzeti program Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott különleges támogatásának igénybevételéhez kapcsolódó feltételek megállapításáról szóló 22/2012. (III. 9.) VM rendelet alapján lehet igénybe venni.

Minden olyan gazdálkodó részt vehet a programban, aki a referencia időszakban (2010.07.01.- 2011.06.30.) anyatehenet vagy hízottbikát tartott, illetve anyajuhtartás esetén a 2011-es támogatási évben helyt adó, részben helyt adó határozatot kapott a megfelelt állatokról és 2012. támogatási évben jogosult SAPS területtel rendelkezik.

A kérődző szerkezetátalakítási támogatást a 2012. évi egységes kérelem keretében, elektronikus úton kell benyújtani 2012. május 15-ig, illetve a késedelmes benyújtási időszakban legkésőbb 2012. június 11-ig.

A gazdálkodónak az egységes kérelemben a kérődző szerkezetátalakítási támogatás igénylésén túl meg kell jelölnie, hogy melyik nemzeti programban kíván részt venni, illetve, hogy mekkora állatállományra kéri a jogosultság megállapítását. A nemzeti programban választható kötelezettség 2012. december 31-ig módosítható az MVH által erre rendszeresített formanyomtatványon. A nemzeti program 2013-ban újraválasztható.

A választott kötelezettség teljesítését akadályozó vis maior bejelentést elektronikus úton kell megtenni, a vis maior eseményt igazoló dokumentumok egyidejű beküldésével.

A jogosultságok kiszámítása a referencia állatállomány alapján történik.

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.