Főoldal » Kertészeti géptámogatás…

Kertészeti géptámogatás…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A VM. Sajtóiroda tájékoztatója szerint mintegy nyolcmilliárdos keretből indít kertészeti géptámogatási programot a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az idén nyártól.

Fazekas Sándor a foglalkoztatásról, önfoglalkoztatásról, valamint a vállalkozóvá válásáról szóló fórumon hangsúlyozta: a kormány és a vidékfejlesztési tárca is elkötelezett a családi, valamint a kis- és közepes gazdaságok támogatása mellett, ennek jegyében készítik elő az új pályázati lehetőséget is.

Mint mondta, ugyancsak a vidéki lakosság számára teremt munkalehetőséget és megélhetést a Földet a gazdáknak! elnevezésű program, amelyről a napokban született kormánydöntés. Ezzel a kezdeményezéssel 200 ezer hektár állami tulajdonú föld kerülhet a gazdálkodókhoz haszonbérbe, a programba azokat a földeket vonják be, amelyek bérleti szerződése 2017. március 31-éig jár le.

A miniszter hangsúlyozta: továbbra is kiemelt cél az ország keleti mezőgazdasági és élelmiszeripari exportpiacainak visszaszerzése. Ehhez a minőségi és a magas feldolgozottságú termékek előállításán keresztül vezet az út. Fazekas Sándor arra is felhívta a fórum résztvevőinek figyelmét, hogy az agráriumban foglalkoztatottak száma 37 ezer fővel nőtt az elmúlt 3-4 évben. A kapcsolódó kereskedelmi és ipari szektorok összteljesítménye pedig a mezőgazdasággal együtt eléri a nemzeti össztermék 25-30 százalékát.

(f: http://www.kormany.hu/hu/videkfejlesztesi-miniszterium/hirek/kerteszeti-geptamogatasi-programot-indit-az-agrartarca)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.