Főoldal » Kertészeti ismeretek

Kertészeti ismeretek

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Brózik Sándor, Kállay Tamásné, Apostol János: Mandula

A szerzők bíznak abban, hogy a Brózik Sándor által szelektált fajtákkal megújítható és megteremthető újra hazánkban is a gazdaságos mandulatermesztés, amihez elengedhetetlen a könyvből megszerezhető szakismeret. 

Göndör Józsefné: Körte

A körte kiváló beltartalmi értékű gyümölcs. Íz- és zamatgazdagsága miatt nemcsak friss fogyasztása, de sokféle feldolgozási lehetősége miatt is kívánatos az ültetvények megújítása, az új fajták elterjesztése, megkedveltetése, a választék bővítése.

Surányi Dezső: Szilva

A kiadvány szerzői bemutatják az olvasónak a hagyományos és modern fajtákat, alanyféleségeket, termesztési módszereket, amelyekhez megfelelő növény- egészségügyi ismeretek és gyakorlati tapasztalatok is kapcsolódnak. 

Szentiványi Péter – Kállai Tamásné: Dió

Az árutermelő diósok telepítőjének alapos szakismeretre van szüksége. Tudnia kell a dióültetvény létesítésének feltételeit, ki kell választania a legmegfelelőbb fajtákat, tisztában kell lennie a termőre forduló gyümölcsös ápolási feladataival, a diót veszélyeztető kórokozókkal és kártevőkkel, a növényvédelmi teendőkkel, a dióbetakarítás lépéseivel és az értékesítési lehetőségekkel. 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.