Főoldal » Ki a virágot szereti… – Könyvajánló

Ki a virágot szereti… – Könyvajánló

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Herta Simon: Egynyári virágágyások

A virágok teszik különlegessé és egyedivé a kerteket. A virágok az évszakokkal együtt változnak, és mindig vidám, derűs hangulatot árasztanak. Ha a teljes kerti szezonban (a teljes tenyészidőszakban, azaz tavasztól őszig) örömünket szeretnénk lelni a virágszínek és formák gazdagságában, akkor ne csak egynyáriakat, hanem tavaszi virágokat is válasszunk. Ültessünk különböző virágzási idejű növényeket a ház köré, így hónapokon keresztül folyamatos virágzásban lesz részünk. 

Honfi Péter – Szántó Matild – Tillyné Mándy Andrea: Muskátlik

A kiadvány betekintést nyújt e több évszázados múltra visszatekintő kultúrnövény történetébe, botanikájába, és útmutatást ad a szaporítás és termesztés korszerű és hagyományos módszereihez.

Lutz Röllke: Orchideák

Fedezze fel ön is az orchideák lenyűgöző világát! A közvélekedéssel ellentétben ezeknek a színpompás, egzotikus növényeknek az ápolása egyáltalán nem nagy ördöngösség. A könyv bemutatja a növényvilág talán legnépesebb családját alkotó orchideák változatos fajtáit, segítséget nyújt az ön ablakába illő, ideális példány kiválasztásában, illetve megtudhatja, hogy melyik ablakban mely orchideák fejlődnek szépen. A könyv lapjairól könnyedén elsajátíthatja az öntözéssel, tápoldatozással és átültetéssel kapcsolatos praktikus tudnivalókat is. 

Bosánszky László: Íriszek

Azt mondják, hogy aki egyszer íriszt ültetett a kertjében, egy életre elkötelezi magát e pompás virágok mellett. Már hosszú ideje nem jelent meg íriszekkel foglalkozó szakkönyv, így ez a kötet egyben hiánypótló kiadvány is. Oldalain feltárul ennek a rabul ejtő virágnak a káprázatosan sokszínű világa. Az egyes típusok bemutatása mellett praktikus tudnivalókkal gazdagodhatunk az íriszek ápolásának, védelmének, sőt nemesítésének témakörében.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.