Főoldal » Kincsesbánya az IKSZT…

Kincsesbánya az IKSZT…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A VM Sajtóiroda tájékoztatója szerint a  közösségek kincsesbányává tehetik az IKSZT-ket. Olyan közösségi színtérről van szó, amely fiataloknak és időseknek egyaránt  kínál szabadidő-eltöltési lehetőséget, be lehet térni olvasni, társasjátékozni, csacsogni, ücsörögni, álldogálni, körbe-körbe járni, vagy lehet választani a különféle programok közül, de akár meg lehet inni egy csésze teát vagy elnyammogni egy pogit. Kinek mihez van kedve. 

A közösségi terek arra valók, hogy kiszolgáljanak egy közösséget, biztosítsák a helyet és az eszközöket egy tartalmas, változatos közösségi élethez – mondta V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár a kincsesbányai Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (IKSZT) átadásán.

V. Németh Zsolt kiemelte: egy vidékfejlesztési államtitkárnak a magyar vidék települései a kincsesbányák. Ezt a gondolatot fogalmaztuk meg a Nemzeti Vidékstratégiában: „Történelmünk során, nehéz helyzetekben mindig vidéki gyökerekből táplálkozva, a falusi közösségek erejére támaszkodva tudott a magyar társadalom megújulni” – tette hozzá.

Kincsesbánya Község Önkormányzata csaknem 53 millió forint európai uniós támogatást nyert, hogy Integrált Közösségi és Szolgáltató Teret alakítson ki a településen. A közösségi ház az egykori bányavállalat egészségügyi épületrészében kapott helyet, amely a Polgármesteri Hivatalhoz kapcsolódik. A felújított közösségi térben különböző információs szolgáltatásokat, például a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat tájékoztatási pontját vagy az eMagyarország Pontot, valamint ifjúsági, közösségi, kulturális programokat érhetnek el az érdeklődők. A különböző kluboknak, egyesületeknek, szervezeteknek is az IKSZT ad helyet.

Az IKSZT-k létrehozását segítő program Magyarország egyik legnagyobb kulturális intézményhálózat-fejlesztési projektje, melynek segítségével vidéki, régi művelődési házakban vagy elhanyagolt épületekben nyílhat modern közösségi és szolgáltató tér.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.