Főoldal » Konyhakertek versengése…

Konyhakertek versengése…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Kiírták a Magyarország legszebb konyhakertje pályázatot

Az mti tájékoztatója alapján a  legszebb konyhakertek versenye tiszta, nemes versengés, nemcsak egymással, hanem az egekbe törő élelmiszerárakkal is – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter pénteken Karcagon, a Magyarország legszebb konyhakertje 2013 című pályázatot meghirdető nyitórendezvényen.

Rengeteg biztató jel arra utal, hogy országszerte újraélednek az évszázados termelési hagyományok, a helyi termelés és értékesítés összekapcsolásával egy új életminőség születik vidéken.

A miniszter szólt arról is, hogy az őshonos fajták és az új nemesítések jól megférnek egymással a konyhakertekben, sőt, itt van igazán létjogosultságuk. Mint mondta, a szépen művelt konyhakertek olyanok, mint egy-egy “kicsi génbank”, amelyek együtt hozzájárulnak a mezőgazdaság sokszínűségéhez.

A programban való részvételre, a karcagi mintaprogramhoz való csatlakozásra a rendezvényen Magyarország minden települési önkormányzatának szóló felhívást ötletgazdaként  Karcag alpolgármestere tette közzé. Az önkormányzatok a www.karcag.hu vagy a www.gasztroangyal.hu oldalon jelentkezhetnek.

A Magyarország legszebb konyhakertje pályázatra a kiskertek tulajdonosai 2013. április 15-ig jelentkezhetnek. Az eredményhirdetésre 2013 őszén kerül sor.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.