Főoldal » Könyvajánló…

Könyvajánló…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Jaroslav Dufka: Fűtési módok házban, lakásban

A háztartási energiafelhasználás megoszlása hazánkban: 54 % a fűtésre, 11 % a melegvíz-ellátásra, 6 % a főzésre, hűtésre megy el; ez összesen 71 %, a többit közlekedésre, kis gépek üzemeltetésére, világításra használjuk. Ez azt jelenti, hogy egy átlagos keresetű család fűtési energiára, meleg- víz-termelésre, főzési energiára a jövedelme 20-30 %-át költi. Az előbb felsoroltak egyértelműen jelzik, hogy még a minimális energia-megtakarításnak is komoly gazdasági hatása van. 

Hans-Peter Ebert: Fatüzelés

Faluhelyen régen mindenki tudta, hogyan kell tűzifát felkészíteni. A fatüzeléses kályha begyújtása és helyes kezelése nem okozott gondot. Ha füstölt a kémény, nem törődtek vele, ha meg rossz volt a kályha hatásfoka, több fát tüzeltek el.

Bo Hanus: Energia a házban, lakásban

Gáz? Áram? Fa? Tűzipellet? Nap-/szélenergia? Hőszivattyú?

Házunk vagy lakásunk energiaellátásának átalakításához, illetve felújításához ad segítséget a könyv. Konkrét példákon keresztül mutatja be, hogy az alcímben olvasható energiafajták közül mikor melyiket érdemes választani.

Armin Themesl – Werner Weis: Napkollektoros berendezések

Az energiaárak csillagászati méretű növekedése az újratermelődő, megújuló energiák hasznosítását helyezi ismét előtérbe. A Nap korlátlan energiaszolgáltató, a napenergia befogásának és hasznosításának sajátos módszerét ismertetik a szerzők.

Reinhard Hoffmann: Hőszivattyús fűtések

A fűtéshez vagy a meleg víz készítéséhez a legolcsóbb a természetben található energia. Ezt hőszivattyúval tudjuk kinyerni. A könyv kimondottan a fűtéshez használt hőszivattyús rendszerekhez ad konkrét példákat.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.