Főoldal » Könyvajánló – A vidékfejlesztés gyakorlata…

Könyvajánló – A vidékfejlesztés gyakorlata…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Kerek Zoltán – Marselek Sándor: A vidékfejlesztés gyakorlata, lehetőségek, intézkedések

A megoldandó feladatok közül hazánkban az egyik legfontosabb és legaktuálisabb a vidékfejlesztés. Az utóbbi évek vizsgálatai bebizonyították, hogy ugyan a mezőgazdaság nélkül nem lehet megoldani a vidékfejlesztés problémáit, de önmagában nem alkalmas ennek a sokrétű, bonyolult, szinte mindenre kiterjedő feladatnak a megoldására.

Ezt a szükségességet több kutató és szakember felismerte, ezért számtalan formában, mélységben és terjedelemben foglalkoztak a vidékfejlesztés kérdéseivel.

Ezek az anyagok ugyan általában magas színvonalúak, és sok kérdésre adnak választ, azonban többségük elméleti, nem gyakorlatias.

2007-től lehetőség van arra, hogy számottevő EU-támogatással gyakorlati oldalról is megoldjuk, feltárjuk a vidékfejlesztési problémákat, és több lehetőség van arra is, hogy számtalan megoldandó feladat közül az EU által is fontosnak tartottakat kizárólag gyakorlati oldalról is megközelíthessük, és a megvalósításukhoz szükséges pénzügyi forrást központilag is biztosítsuk.

A könyv fontosabb részei a következők:

– részletes és konkrét helyzetelemzés az utóbbi idők fejleményeit is figyelembe véve,
– a vidékfejlesztés irányainak és alapelveinek bemutatása,
– a különböző programok összesített hatása a vidék fejlődésére.

A kiadvány kézikönyv jellegű, részletesen ismerteti azokat az információkat, amelyek a programban való aktív és eredményes részvételhez elengedhetetlenek.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.