Főoldal » Könyvajánló az ünnepekre

Könyvajánló az ünnepekre

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Heike Lebherz: Lovasiskola gyerekeknek

Ez a könyv azoknak a gyerekeknek készült, akik szeretnének megtanulni lovagolni. Megismerteti őket a lovak alaptermészetével, ami egyúttal magyarázatul is szolgál viselkedésükre. Bemutatja a lóápolás eszközeit és használatuk módját.

Horn Péter – Zsilinszky Sándor: Akvarisztika

A mai értelemben vett modern akvarisztika múltja Magyarországon kb. 50-60 évre tehető. Ez idő alatt több akvarisztikával foglalkozó szakkönyv jelent meg hazánkban. Az akvarisztika iránt érdeklődők nagy részének véleménye szerint azonban ezek az írások megközelítően sem tudták a széles skálájú gyakorlati tapasztalatok átadásának kívánalmát teljesíteni. 

Csurgó Sándor: Családi gyógynövénytár.

A gyógynövények felhasználásával erősíthető a szervezet védekezőképessége és a betegségek eredményes gyógykezelése. Célja, hogy viszonylag kevés gyógynövényismerettel rendelkezők számára is elérhető legyen gyógynövénykincsünk népgyógyászati használata.

 Suzannah Olivier – Joanna Farrow: Turmixok, koktélok és gyümölcsitalok

A gazdagon illusztrált könyv részletesen foglalkozik az italok elkészítéséhez szükségek gépek, felszerelések, eszközök, valamint az alapanyagul szolgáló gyümölcsök, zöldségek, vagy egyéb hozzávalók bemutatásával. 

Daniela Guaiti: A méz – a házi gyógyászatban, a szépségápolásban és a konyhában

A méz mindig fontos szerepet töltött be az emberek életében, hiszen az egészséges életmód fontos része. A mézes sütemények a családi ünnepek fénypontjai.

Gelencsér Ferenc: Szakács lexikon

A nemzeti konyhák legjobb fogásaiból rohamléptekkel kialakuló világkonyha egyik gyakorló szakácsműhelyévé váltak a magyar éttermek, s háztartások is. Ennek révén egyre inkább a finom, a tápláló s az egészséges ételek száma növekszik minden ország étlapján, hiszen csak azokat érdemes átvennünk egymástól.

Horgász lexikon

A horgászok, pecások és egyéb halfogók számára készített válogatás. A horgászattal, halászattal, halakkal, vízi élettel kapcsolatos fogalmak széleskörű, névsorba rendezett gyűjteménye, jól érthető, szakszerű, részletes magyarázatokkal.

Csoma Zsigmond: Nők a magyar szőlő- és borkultúrában

A könyv nem csak a nők, a szőlő- és bortermelés, borkészítés egyfajta szokásainak, hagyományainak történeti-néprajzi, művelődéstörténeti leírása, hanem egyben tisztelgés a női munka, a szorgalom és a szakértelem előtt is.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.