Főoldal » Könyvajánló biogazdáknak

Könyvajánló biogazdáknak

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Matthew Hayes – Arjen Huese – Charles-André Descombes: Gyakorlati kézikönyv önálló biokertészet beindításához

Ez a kézikönyv az ECOVOC (vocational training in organic vegetable and fruit production) elnevezésű európai uniós „Egész életen át tartó tanulás” Leonardo da Vinci innováció-transzfer projekt keretén belül készült.

Makkai Gergely: Ökológiai gazdálkodás

Az utóbbi évtizedekben, de különösen az elmúlt néhány évben egyre többet lehet hallani a bio- vagy öko-élelmiszerekről, az organikus, a bio- vagy ökológiai gazdálkodásról.Természetszerűen adódik a kérdés, hogy mit is jelentenek valójában ezek a fogalmak, hogyan ágyazódnak napjaink átlagemberének a gazdálkodásról és a vidéki életről kialakított képébe? 

Seléndy Szabolcs: Ökogazdák kézikönyve

Az Ökogazdák kézikönyve a kezdő, a haladó és a jövő gazdáinak is muníciót kíván adni történeti eligazításban, elméletben, gyakorlatban (mind a külföldi, mind a magyar oldalról).

Paszternák Ferenc: Biozöldségek termesztése

A zöldségnövények az egészséges táplálkozás alappillérei. Az ökológiai módszerekkel, technológiával termesztett zöldség lényegesen jobb ízű, nem tartalmaz szermaradványt és jobban tárolható.

Charles Dowding: Biokertészkedés a gyakorlatban

A biokertészkedés azt jelenti, hogy tökéletesen tisztában vagyunk környezetünk, a talaj, a klíma és az általunk termesztett növények adottságaival, aminek köszönhetően kertünk, terményeink és saját magunk is kicsattanó egészségnek örvendünk.

Tamás Enikő: Biokertészkedés

A vegyszertől, növényvédő szertől mentes élelmiszerek már megjelentek a hazai piacokon is. Hogyan, milyen módszereket lehet alkalmazni saját kertünkben, hogy “bio” minőségű zöldségfélét, gyümölcsöt termeszthessünk?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.