Főoldal » Könyvajánló – Magyar lovak

Könyvajánló – Magyar lovak

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Novotni Péter: Magyar lovak

Ennek a könyvnek írásakor a szer nem a szokásos módon vette sorra a lóval kapcsolatos tudnivalókat, a ló eredetétől napjainkig. Úgy gondolta, ezúttal inkább kiemel ebből a témakörből néhány olyan területet, amely a legérdekesebb információkat nyújthatja a XXI. század emberének – szövegben és képekben egyaránt. Nem titkolt célja volt az is, hogy minden fejezeten belül elsősorban a magyar vonatkozású érdekességekre, tényekre, tudnivalókra fókuszáljon, hogy mindnyájunkban erősítsük az érzést: bár néha feledni látszik, mégis lovas nemzet a magyar.

Bemutatja a hazánkban tenyésztett jelentősebb lófajtákat, természetesen bővebben szólva a Magyarországon kitenyésztett fajtáinkról. Nincs még egy hely a világon, amely három lófajtát adott az állattenyésztésnek, csak Mezőhegyes. Ez a kicsiny község bölcsője volt a gidrán, a nóniusz és a Furioso-North star fajtának! És ezen kívül ott van Kisbér, Bábolna.

A lovak viselkedésébe is bepillantást kapunk, amely talán segít megérteni őket, hogy még közelebb kerülhessünk egymáshoz. Végül felvillantja azt a számtalan lehetőséget, amit a LÓ kínál számunkra napjainkban, a ló használatának ezernyi formáját. Nincs az életnek olyan területe, ahol a történelem során ne lett volna segítségünkre a ló, legyen az bányászat, halászat, harcászat, közlekedés, mezőgazdaság, ipar – ma mégis elsősorban sporttársunk, barátunk.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.