Főoldal » Könyvajánló – Mezőgazdasági zsebkönyvek…

Könyvajánló – Mezőgazdasági zsebkönyvek…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Dr. Mucsi Imre, Szabó János: Gazdászok zsebkönyve

A gazdásznak, a gazdálkodó embernek igen széleskörű ismeretekre van szüksége. Nem elég, ha jól ért a talajműveléshez, az állatok gondozásához és takarmányozáshoz, de elengedhetetlen a számára, hogy rendelkezzék műszaki ismeretekkel, valamint elsajátítsa azokat a vállalatgazdasági irányelveket is, amelyek nélkül nem volna képes eligazodni a meglehetősen bonyolult és gyorsan változó közgazdasági körülmények között.

Antal József: Növénytermesztők zsebkönyve

Minden kultúrnövény rövid, de pontos és leíró termesztési ismeretei mellett részletes táblázatok formájában kerül bemutatásra, amelyek tartalmazzák a legfontosabb technológiai adatokat, így a tápanyagigényt, a vetési paramétereket, a növényápolás és a növényvédelem adatait. A mű mind a gyakorló szakember részére, mind a felsőoktatásban, a növénytermesztéstani tanulmányokban elengedhetetlen és hasznos segédeszköz. 

Dr. Török Sándor: Borászok zsebkönyve

A bor előállításával kapcsolatos valamennyi ismeret megtalálható ebben a kiadványban. Rövid, tömör fogalmazás a jellemző, sok táblázattal, ábrával kiegészítve

 Galántai Miklós – Tóth Imre: Dísznövény zsebkönyv

A dísznövények igényeit, legjelentősebb tulajdonságait a felhasználás szempontjai szerint csoportosítva tárgyalják a szerzők, átlátható és könnyen kezelhető rendszerbe foglalva a növényalkalmazás tudományát. Nem botanikai szakmunka és nem is árjegyzék, hanem a szabadföldi dísznövények felhasználását elősegítő szakkönyv.

Birkás Márta: Talajművelők zsebkönyve

“Ez a zsebkönyv azért született meg, hogy segítsen– írja a könyv bevezetőjébe a Szerző – „mivel a talajművelésben 1999-2000 óta új időszámítást írunk, a klíma szélsőségesebb, mint belátható időn belül bármikor”. Ilyen nehéz helyzetben a gyakorlat klímakár csökkentő módszereket, használható javaslatokat vár.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.