Főoldal » Könyvajánló – Szakszótárak 1.

Könyvajánló – Szakszótárak 1.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Medvegyné Skorka Anna: Halászati és haltenyésztési szótár

A szótár több mint 19000 szócikket és bővítményt tartalmaz.
Szó- és kifejezéskészlete felöleli a halászat és haltenyésztés szerteágazó területeit (tenyésztett halfajok, halbiográfia, halfiziológia, morfológia, szaporítás, nemesítés, halegészségügy, halgenetika, tartástechnológia, haltenyésztési műszaki létesítmények, halkereskedelem, halfeldolgozás, integrált haltenyésztés stb.) és a határtudományoknak (általános biológia, vízgazdálkodás, vízrendezés, állategészségügy, genetika, mikrobiológia stb.) az említett szakterület műveléséhez elengedhetetlenül szükséges szó- és kifejezésanyagát. 

Dr. Radnai Imre: Lovas szótár /négy nyelvű/

A lótenyésztés, lótartás és a fogathajtás szakkifejezéseit tartalmazó négynyelvű szótár harmadik, javított kiadása. Új formában, új címlappal jelent meg, minden szó sorszámot kapott, amellyel a tárgymutatóban is szerepel, így könnyen kikereshető a szisztematikus részben.

Dr. Karsai Ferenc – Dr. Vörös Károly – Dr. Szieberth István: Állatorvosi szótár

A szótár a korszerű állatorvoslás (határtudományokkal bővített) szókincsét tartalmazza, megadva minden idegen nyelvi lexikai egység magyar ekvivalensét. Az állatorvosi szókincsre koncentrálva utal az állatfajokra, és a határtudományokat is figyelembe veszi (pl. genetika, biológia, anatómia, takarmányozás stb.). Nemcsak elszigetelt szavakat, hanem szóösszetételeket, állandósult szókapcsolatokat, úgynevezett struktúrákat is értelmez. 

Farkas József: Állattenyésztési szótár

Az Állattenyésztési szótár körülbelül 11000 magyar állattenyésztési szakszó, szóösszetétel, szakkifejezés angol, francia, német és orosz változatát tartalmazza. Az alapszókincs szintjén érinti az állattudomány olyan részterületeit, mint a tartástechnológia, a takarmányozás, az állategészségtan, a genetika, az állati termékek stb. 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.