Főoldal » Könyvajánló – Szakszótárak 2.

Könyvajánló – Szakszótárak 2.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

G. Haensch, G. Haberkamp de Antón: Mezőgazdasági szótár

A hatnyelvű szótár hatodik – javított – kiadását éri meg. Több mint 12000 címszót tartalmazó szótárunk a jól bevált módszert, a szisztematikus, azaz a tartalmi szempontok szerinti felépítést alkalmazza. Ezen belül a következő témaköröket dolgozza fel: élelmiszer-ipari és mezőgazdasági alapismeretek, talajtan, általános biológia, genetika, növénytermesztés, legelőgazdálkodás, kertészet, szőlészet és borászat, állattenyésztés és -tartás, mezőgazdasági építmények és gépek, ökologikus földművelés. 

Adrian Grozavu – Ludovic Stefan Kocsis: A környezetvédelem és a földtudományok többnyelvű multimédia szótára /+CD/

A szótár hozzávetőleg 3300 címszót, kifejezést, mozaikszót tartalmaz a környezetvédelem és a földtudományok témaköréből. A fogalmakat 11 európai nyelven – angol, francia, finn, görög, magyar, német, olasz, portugál, román, spanyol és szlovák – tartalmazza a feldolgozás. Kiadványunk lehetővé teszi, hogy a környezetvédelem és a földtudományok terén felhalmozott ismeretanyag közös kinccsé váljon.

Gallyas Csaba – Petrikás Árpádné: Növénytermesztési szótár

A szótár szókészletét a növénytermesztés és a szorosan hozzá kapcsolódó tudományágak területéről gyűjtötték a szerzők a kötetbe. Tartalmazza a kultúr- és gyomnövények, a kártevők és a kórokozók nevét, a növénynemesítés és az agrometeorológia alapfogalmait is. Nem hiányoznak a szótárból az öntözés, a melioráció, a gépesítés szakszavai sem.

Dr. Thyll Szilárd: Környezettani kisszótár

A mintegy 7000 címszót, illetve kifejezést tartalmazó szótár a kapcsolódó tudományok (biológia, ökológia, fizika, kémia, agrártudomány, orvostudomány, közgazdaságtan stb.) legfontosabb, a környezettel kapcsolatos kifejezéseit is tartalmazza. 

Kállay Miklós – Lelkes Lajos: Szőlészeti és borászati szótár

Nem tematikus szerkezetű szótárunk a szőlész és borász szakma szókincsét tartalmazza: ötezernél több szócikket. Az ábécé szerint sorba rendezett magyar szakkifejezések a két ágazat különböző területeinek (a szőlőnövény biológiája, morfológiája, biokémiája, termesztéstechnológiája, technikai eszközei, művelési módjai, a borászati technológia, kémia, mikrobiológia stb.) szavait ölelik fel. Az idegen nyelvű kifejezések a magyar után állnak, angol, francia, német, olasz, orosz sorrendben. A szőlőbetegségek és kártevők latin nevét is közlik.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.