Főoldal » Könyvespolc…

Könyvespolc…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Könyvajánló…

Jo Readman: A talaj gondozása vegyszerek nélkül

A talaj vázát ásványi részecskék alkotják, amelyek évezredek alatt keletkeztek, sziklák mállása, felaprózódása eredményeként. Igazi, élő talaj azonban csak azután kezd kialakulni, hogy élő szervezetek jelennek meg benne. Ezek a lények (férgek, baktériumok) együttesen teremtik meg a növények fejlődéséhez alkalmas feltételeket. A növények gyökerei a talaj mélyére hatolnak, megkapaszkodnak benne, és lélegeznek, vizet és tápanyagokat szívnak fel egy időben.

Dr. Radics László – Dr. Seregi János: Ökológiai szemléletű állatitermék-előállítás

Az állattenyésztés táplálékunkat, az ökológiai szemléletű állattenyésztés jó egészségünket és környezetünk épségét biztosítja. Az ökogazdák által elfogadott jelmondat szerint állították össze kiadványukat a könyv szerzői. Munkájuk alkalmas arra, hogy a benne szereplő ismeretanyag szerint tenyésztett és tartott állat egészséges alapanyaggal lássa el az élelmiszeripart. Az ökotermék az izletes étel alpanyaga.

Tamás Enikő: Biokertészkedés

A vegyszertől, növényvédő szertől mentes élelmiszerek már megjelentek a hazai piacokon is. Hogyan, milyen módszereket lehet alkalmazni saját kertünkben, hogy “bio” minőségű zöldségfélét, gyümölcsöt termeszthessünk?

Választ kapunk arra a kérdésre is, hogy milyen ellenálló, régi magyar gyümölcsfajtákat , gyógy- és fűszernövényeket ültessünk, és milyen zöldségfélék termesztése ajánlható a biokertbe.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Könyvespolc…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Könyvajánló…

Wolfgang Scholz: Házi sajtkészítés

Aki juhot, kecskét vagy tehenet tart, előbb-utóbb kerülhet abba a helyzetbe, hogy a fölös mennyiségű friss tejet valamilyen módon feldolgozza, hosszabb tárolásra alkalmassá tegye.

A különböző tejtermékek (joghurt, túró, sajt) készítéséhez azonban ismerni kell azokat a biológiai és biokémiai folyamatokat, amelyek segítségével jó minőségű és jó ízű termékeket kapunk.

Bernhardt Gahm: Házi vágás

A kiadó azoknak az állattartóknak szánja kötetét, akik maguk szeretnék levágni és feldolgozni a háztájiban nevelt, hizlalt állataikat.

A hasonló jellegű szakmunkáktól eltérően ez a kiadvány nemcsak a vágás és feldolgozás munkafolyamatait írja le, hanem a házi vágások során sokszor figyelmen kívül hagyott állat-egészségügyi és élelmiszer-higiéniai szempontokat is sorra veszi. De felhívja a figyelmet a jogi tudnivalókra is (házi hentesi foglalkozás, az értékesítés adójogi tudnivalói, munkavédelem stb.), melyek elsősorban a házi vágással hivatásszerűen foglalkozó bölléreket érdekelheti.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Könyvespolc…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Könyvajánló…

Holb Imre: A gyümölcsösök és a szőlő ökológiai növényvédelme
Az ökológiai növényvédelem napjaink kertészeti termelésének egyik legaktuálisabb témája.
A mű kiválóan rendszerezi az ökológiai gyümölcsösök növényvédelmi ismereteit, és komplex módon tárgyalja a károsítók elleni ökológiai védekezés lehetőségeit. Ismerteti a jelenlegi ökológiai (bio-) termesztés helyzetét, a jogi szabályozást és az egyes növényvédelmi elemeket.

Dr. Radics László: Ökológiai gazdálkodás – CD melléklettel
Az ökológiai gazdálkodás alapismereteinek elsajátítását segítő, a felsőfokú tanintézmények számára összeállított szakkönyv, amelyből valamennyi, az ökogazdálkodás iránt érdeklődő szakember hasznos tanácsokat szerezhet.

Zámbó Sándor – Mátray Árpád: A biobaromfi tartása
A mű célja, hogy a teljes értékű, egészséges baromfihús- és tojástermelés lehetőségeit adja át azoknak, akik az ökológiai baromfitartással kívánnak foglalkozni.
A mű végigkíséri a tyúk, pulyka, lúd, kacsa, gyöngytyúk ökológiai tartásának fázisait.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.