Főoldal » Könyvespolc – Metszési alapismeretek

Könyvespolc – Metszési alapismeretek

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Könyvajánló…

Sipos Béla Zoltán: Gyümölcsmetszési alapismeretek

Ez a könyv alapműve lehet mindenkinek, aki gyümölcsfákat, gyümölcsbokrokat ültet a kertjébe. A metszéssel kialakíthatjuk a gyümölcsfák koronaformáját, szabályozhatjuk a termés mennyiségét, sőt az időben és szakszerűen végzett metszéssel meg is védhetjük a kórokozók és a kártevők egy részétől. Szemléltető rajzok és képek egészítik ki a tömör, lényegre törő, világos és jól követhető ismeretanyagot, ami a szerző nagy szakmai és oktatói tapasztalatát, évtizedes metszési gyakorlatát tükrözi.

Dr. Gonda István: Csonthéjas gyümölcsfák metszése

A 242 oldal terjedelmű könyv, az igen gazdag ábra és képi illusztrációval a maga nemében kuriózumnak számít a hazai gyümölcstermesztés területén. Eddig ugyanis még nem jelent meg ilyen, kizárólag a csonthéjasok metszésével foglalkozó munka. Ez bátor vállalkozásnak tekinthető, ugyanis a hazai irodalmakban a csonthéjasok sokszor felületesen szerepelnek, vagy ellenkezőleg, egy-egy gyümölcsfajnál igen részletes az ezek metszésével való foglalkozás.

A kiadvány kizárólag metszési szempontból vizsgálja a csonthéjas gyümölcsfajok sajátosságait és eltéréseit. Az általános fejezetekben részletezi a csonthéjasok koronaformáités termőrészeit, elemzi a metszetlen fák sajátosságait, valamint a metszés különböző tényezőkre gyakorolt hatásait. Emellett a metszés élettani és fiziológiai kérdéseire is részletes válaszokat kapunk.

Lőrincz András – Barócsi Zoltán: A szőlő metszése és zöldmunkái

A szerzők a könyvet ajánlják – a szakmával szervezett keretek között ismerkedőknek, – önképzést választóknak, – a kiskertek, üdülőkertek szerelmeseinek, – szőlő- és bortermeléssel foglalkozó gyakorló szakembereknek.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.