Főoldal » Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíj

Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíj

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Elindult a Kőrösi Csoma Sándor Program. A magyar kormány olyan magyarokat keres, akik külföldi magyaroknak segítenének a magyarságukat erősíteni. Január 20-ig lehet jelentkezni.

Európába, az USA-ba, Kanadába, Ausztráliába, Latin-Amerikába, Dél-Afrikába vagy Izraelbe mehetnek azok a vállalkozó szelleműek, akik elnyerik a kormány január 7-én kiírt Kőrösi Csoma Sándor programjának ösztöndíját.

A pályázat tárgya 

A Kőrösi Csoma Sándor Program az identitáserősítő és közösségi programok szervezésében, végrehajtásában gyakorlott fiatalok részére a nyugati magyarság magyar identitásának erősítése érdekében végzett ismeretátadási, oktatási, szervezési tevékenységre nyújt ösztöndíjat, 47 fő részére, 2013. március 1. – október 31. között. Az program összesen 8 hónapnyi időtartama alatt a nyertes pályázó 5 hónapig a külhoni magyar közösségekben, 3 hónapig pedig Magyarországon tölti ösztöndíjának idejét.

A pályázók köre

A pályázat kedvezményezettje lehet az a 20. életévét betöltött, büntetlen előéletű, Magyarország területén lakóhellyel rendelkező magyar állampolgár, aki közép- vagy felsőfokú végzettséggel rendelkezik, illetve közösségi, közösségszervező, hagyományőrző egyéb tevékenységekben aktívan vesz részt. Elvárt a magas szintű angol nyelvtudás vagy a célország nyelvének megfelelő szintű ismerete.

A pályázat benyújtásának formája

A pályázat benyújtása elektronikus formában történik. A pályázatot a Nemzeti Regiszter honlapon található pályázati adatlap pontos kitöltésével, a honlapon megjelölt mellékletek hiánytalan csatolásával lehet benyújtani.

Bővebb információ

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.