Főoldal » Közösségi animátor képzés

Közösségi animátor képzés

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) helyi közösség- és vidékfejlesztő szakemberek, többek között az IKSZT munkatársai részére akkreditált 40 órás közösségi animátor képzést indít 2013 őszén.

A közösségi animátor képzés célja

 • Olyan gyakorlatorientált ismeretek átadása az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (IKSZT) munkatársainak, mely a mindennapi munkához, a szolgáltatásfejlesztéshez nyújt aktuális ismereteket, amely felkészíti őket arra, hogy a településük aktív közösségével együtt úgy alakíthassák ki az integrált közösségi és szolgáltató terének feladatait, szolgáltatásait és térszerkezetét, hogy az a helyi igényekre, szükségletekre reagálva, fenntartható módon szolgálja a szolgáltatást igénybe vevők elvárásait, szükségleteit.
 • A 2014-2020 közötti Európai Uniós programozási időszak helyi tervezési feladatainak ellátásához segítséget nyújtó, gyakorlatorientált ismeretek átadása.

A képzés célcsoportja

Magánszemélyek: helyi közösség- és vidékfejlesztő szakemberek, elsősorban az IKSZT munkatársak, valamint a LEADER Helyi Akciócsoportok tagjai, munkaszervezeteik vezetői és munkatársai, akik részt vesznek a térségi közösség- és vidékfejlesztés gyakorlatában.

A képzés részletei

 • A KÉPZÉS IDŐTARTAMA: 2013. őszén 5 képzési napon, 3+2 nap bentlakásos formában (összesen 40 kontakt óra).
 • KÉPZÉSI IDŐPONTOK: A jelentkezési időszakot követően kerülnek meghatározásra, egyeztetve a jelentkezőkkel.
 • KÉPZÉSI HELYSZÍNEK: Az ország két különböző részében működő, a szervezők által kiválasztott Integrált Közösségi és Szolgáltató Terében, ahol szállást is tudunk biztosítani a résztvevők számára. A pontos helyszíneket a szervezők a későbbiekben jelölik meg.
 • KÉPZÉS DÍJA: A képzés részvételi díja bruttó 10.000 Ft/fő, amely az étkezések illetve az esetlegesen felmerülő szállás költségeit nem tartalmazza., erről a szervezők az egyeztetési időszakban nyújtanak részletes tájékoztatást.

A NAKVI a képzésekben résztvevőkkel felnőttképzési szerződést köt, mely tartalmazza a képzésben való részvétel részletes feltételeit.

A csoportok minimum 15 fő jelentkezése esetén indíthatók meg, egy csoport maximális létszáma 25 fő. A képzés résztvevőinek száma korlátozott, a jelentkezések befogadása, rögzítése és feldolgozása beérkezésük sorrendjében történik.

Tematika

 • Jogi és ügyviteli alapok (4 óra)
 • Vidékfejlesztési ismeretek (8 óra) – 
 • Az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér működtetésének gyakorlati ismeretei (4 óra) –
 • Kultúraközvetítés és közösségfejlesztés (16 óra) 
 • Elektronikus információs szolgáltatások (8 óra) 

Jelentkezés

Határidő: 2013. július 19. (péntek) 14.00 óra

Benyújtás: elektronikus úton, az ikszt@ikszt.hu címre küldött e-mailben, kitöltött JELENTKEZÉSI LAP csatolásával.

További információ

ikszt@ikszt.hu, Pernekker Kitti, vidékfejlesztési referens, 06-1/362-8144

Közösségi animátor képzés helyi közösség- és vidékfejlesztő szakembereknek

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.