Főoldal » Kukorica és Búza Konferenciasorozat

Kukorica és Búza Konferenciasorozat

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Már „csak” a gyakorlatban kell alkalmazni azt a sok-sok hasznos információt, tippet, tanácsot és kutatási eredmény tapasztalatát, amit a 2016. november 24-én Budapesten, az Erste Bank székházában lezajlott konferencián kaptak  az érdeklődő gabonatermesztők. Pontos képet kaphattak arról, hogy a termesztési ciklus egyes pontjain milyen döntésekkel, mennyivel növelhetők vagy éppen csökkenthetők a költségek, illetve mennyivel növekszik vagy éppen esik az árbevétel. Aki hallotta az előadásokat a jövőben meghozott döntések idején, már előre meg tudja majd becsülni azok pozitív vagy negatív következményeit.b.kalász

Hollósi Dávid, az Erste Bank Hungary Zrt. Agrár Kompetencia Központ vezetője, a magyar agrárium fejlődési lehetőségeit mutatta be banki szemszögből.

Dr. Molnár Zsuzsa, az Agrárgazdasági Kutató Intézet tudományos főmunkatársa, a magyarországi búza- és kukoricatermesztés elméleti és gyakorlati potenciáljáról adott pontos képet.

A fajtaválasztás jelentőségére hívta fel a figyelmet a RAGT Vetőmag Kft. képviseletében Bukovinszki Károly, aki a kukorica vetőmagfajták kiválasztásának rejtelemibe vezetett be bennünket és kapcsolódó növényvédelem nehézségeit taglalta.

Somogyi Bálint, az Axereal Hungary Kft. munkatársa, két előadás keretében a megfelelő minőség elérésének lehetőségét taglalta a búzánál, és a műholdfelvételen alapuló állományfelmérés és precíziós nitrogénkijuttatás lehetőségeit és módszereit mutatta be.

Daoda Zoltán, az AGRO.bio Hungary Kft. szakmai igazgatója, a fenntartható termelést szem előtt tartva a cég mikrobiológiai ajánlatait foglalta össze.

Makra Máté, a Borealis L.A.T Hungary Kft. munkatársa, egy kísérletekre hivatkozva számszerűsítette az egyes tápanyagok hiányában fellépő terméskiesés nagyságát.

Nagy Tamás, a Metra Kft. menedzsere, a kukorica öntözésének lehetőségeiről beszélt a hatékonyságot, a víztakarékosságot, az egyenletes vízeloszlást és az energiatakarékosságot szem előtt tartva.

Németh István, a Magro.hu mezőgazdasági piactér ügyvezetője előadásából pedig azt tudhattuk meg, az értékesítés megfelelő időzítésével hogyan lehet több százezer forintot nyerni.

infókA Kukorica és Búza Konferenciasorozat előadásait a gazdálkodók vidéken is meghallgathatják, mert a teljes program 2 vidéki városban is folytatódik, ráadásul egy meglepetés vendég is jelen lesz!

2016. december 15-én Kaposváron az Inkubátorházban

2017. január 18-án Debrecenben az Agrártudományi Egyetemen

Részletes program és jelentkezés a rendezvényekre: www.magro.hu/konferencia

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.