Főoldal » Látogatás egy amerikai farmra

Látogatás egy amerikai farmra

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Fél évvel ezelőtt jött az ötlet, a lehetőség, és én élni akartam vele. Hónapokig tartott a papírmunka és az ügyintézés, de végre itt vagyok, hogy lássak valami újat, valami egészen mást, és tanuljak, tanuljak, tanuljak!

Virginia állam északi területén fekszik a családi gazdaság, ahol látogatóban vagyok. Ez maga a paradicsom számomra, ugyanis mindezt 9 arab ló társaságában tehetem! A farmon egyébként található 60 tyúk 3 kakassal, melyeket ‘organic’ kukoricával etetünk, így közük sincs a GMO-hoz. Ezekért a tojásokért bizony jó kis összeget adnak a közeli piacon. Van két gyanús tyúk, ami valószínűleg kotlós, ezért nagyon hasznos volt ez a cikk. Raktam alájuk pár tojást, majd meglátjuk mi lesz, valószínűleg még pont fogom látni a kiscsibéket, ha kikelnek. A lovakon és szárnyasokon kívül 4 marha is található a farm melletti hatalmas, tóval és erdővel tarkított legelőn, 2 jersey, 1 holstein-fríz és 1  red angus. Jövő héten Benjamintól, az egyik jersey-től meg kell szabadulnunk, mert úgy örül, ha megyünk etetni, hogy elég sokszor majdnem lekaszabol minket a szarvával.

Visszatérve a leglényegesebb tényezőre, a lovakra. Rengeteget újat tanulok róluk itt, sok mindent másként csinálnak errefelé, mint otthon. Kettő kivételével mind arab telivér, az egyik arab félvér, és annak a lánya pedig 75 %-ban arab. Egyszerűen mesébeillően gyönyörűek, és kezesek is. Tele vannak energiával, élettel, érdeklődőek, figyelnek mindenre, kiváncsiak és jóindulatúak. 2 hónapos ittlétem óta betekinthettem a kiképzés kulisszái mögé, sőt saját magam kezdtem el foglalkozni egy 4 éves herélttel, akire minden valószínűség szerint holnap fogok először felülni. Egy 3 éves ménre tegnap tettem fel életében először a kantárt, és a szájába a zablát; voltam egy híres tréner, Virginia Godwin által tartott lovas előadáson, meglátogattam más tenyésztők farmját is és rengeteget tanultam a nemesítésről.

Minden tekintetben nagyon hasznosnak érzem azt, hogy itt lehetek, s a továbbiakban igyekszem megosztani az élményeimet Veletek, kedves olvasókkal is.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.