Főoldal » Leader térségi pályázatok…

Leader térségi pályázatok…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A VM. Sajtóiroda tájékoztatója szerint 3,5 milliárd forintra pályázhatnak a Helyi Akciócsoportok (HACS), illetve a köz-, a civil és a vállalkozói szféra képviselői a LEADER térségek közötti együttműködés megvalósításához. Egy együttműködési projektre maximum 50 millió forint igényelhető. A támogatási kérelmeket 2013. április 2-től augusztus 31-ig folyamatosan lehet benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH).

Az együttműködés létrejöhet legalább két különböző, magyarországi LEADER HACS illetékességi területe között, a projektbe bevonható a köz-, a civil és a vállalkozói szféra bármely képviselője. A kooperáció célja a tapasztalatok, az ismeretek és a jó gyakorlatok megosztása, közös akciók, projektek kidolgozása, szervezetek alakítása, a helyi kapacitás és a fejlesztések erősítése.

Támogatást lehet kérni többek között: közös beruházásokra, tevékenységekre, közös szervezetek alapítására, publikációk kiadására vagy képzési, oktatási rendezvények – például szemináriumok, konferenciák – előkészítésére és megvalósítására.

A pályázat benyújtása kétlépcsős: az akciócsoportoknak először egy megvalósíthatósági tanulmányt kell beadniuk a Vidékfejlesztési Minisztériumba. A tanulmányt egy tapasztalt szakemberekből álló bizottság hagyja jóvá, vagy szükség szerint módosító javaslatokat tesz. A pályázatokat a bizottság jóváhagyó határozatával együtt kell eljuttatni az MVH-hoz. A cél, hogy szakmailag kifogástalan, minőségi projektek valósuljanak meg.

A Helyi Akciócsoportok a LEADER Program végrehajtására jöttek létre, amely gazdasági, társadalmi és környezeti problémák helyi megoldását segíti.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.