Főoldal » Mag Ház

Mag Ház

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Szellemi infrastruktúra nélkül elképzelhetetlen a vidék megújulása!

A VM. Sajtóiroda tájékoztatója szerint az ország újjáépítésére van szükség, és ehhez kulcsfontosságú a vidék és az mezőgazdaság megújulása. Ez pedig elképzelhetetlen az agrárium szellemi infrastruktúrájának fejlesztése nélkül – mondta Ángyán József a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára az Interregionális Műszaki-Agrár Szaktanácsadási és Továbbképzési Központ (MAG Ház) épületének átadó ünnepségén Debrecenben.

A 970 millió forintos beruházással, uniós támogatással, alig több mint másfél év alatt felépített intézmény elsősorban agrár felnőttképzési, szaktanácsadási feladatokat lát majd el.

A Széchenyi Terv keretében megvalósult MAG Házban 2600 négyzetméternyi területen alakítottak ki korszerű infrastruktúrával felszerelt előadó- és szemináriumi termeket és közösségi tereket. A központ évente 3500 továbbképzésben és felnőttképzésben résztvevő hallgató számára nyújt modern, idegen nyelvi képzésre is alkalmas oktatási körülményeket. A MAG Házban induló kurzusok piacképes és hiánypótló ismereteket adnak majd át, és elősegítik a mezőgazdasági munkavállalók helyzetének javítását.

Itt helyezik el a Regionális Egyetemi Tudásközpontot, és ez az intézmény végzi majd az élelmiszergazdaság területén folyó K+F+I tevékenység technológia transzferét, együttműködve az egyetem GND (GENOMNANOTECH DEBRECEN) Technológia Transzfer Irodájával. Az épületben helyet kap továbbá a Regionális Szaktanácsadási Központ is.

A központ azért jött létre, hogy a Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centruma által felhalmozott tudást továbbadja Közép-Kelet Európában, ezen belül kiemelten a magyar-román határrégióban.

A Debreceni Egyetem 140 éve az agrárképzés fellegvára, és öröm, hogy feladatát komolyan véve ezt a fejlesztést is felkarolta. Generációk maradtak ki a teljes körű mezőgazdasági képzésből, ezért is nagyon fontos a központ létrejötte – mondta végül a vidékfejlesztési tárca államtitkára az avató ünnepségen.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.