Főoldal » Magyar Agrárgazdasági Minőségi Díj

Magyar Agrárgazdasági Minőségi Díj

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Újra középpontban a minőség!

A minőség iránt elkötelezett agrárgazdasági vállalkozások elismerésének fontosságát hangsúlyozta a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes államtitkára a Magyar Agrárgazdasági Minőségi Díjat (MAMD) bemutató rendezvénysorozat első állomásán.

Az öt helyszínből álló országos rendezvénysorozat célja, hogy a díjat és a pályázati feltételeket megismertesse az érintett vállalkozásokkal.Az első, budapesti állomáson mintegy 50 kis- és középvállalkozás képviselője jelent meg, akik mindannyian a minőségi termékek gyártását tűzték ki célul.

Bognár Lajos hozzátette: ez a díj hozzájárul a nyertes vállalkozások szakmai és erkölcsi elismerésének növeléséhez, segít a piaci versenyben és a további fejlődésben. Emellett a tapasztalatok is azt mutatják, hogy a fogyasztók egy részének fontos, hogy az adott termék hazai alapanyagból, magyar munkaerővel készüljön.

Piaci viszonyok között hosszú távú, valódi sikerre és fejlődésre csak azok a vállalkozások számíthatnak, amelyek tevékenységük középpontjába a minőséget és a vevők elégedettségét állítják – jelentette ki Bognár Lajos. A vidékfejlesztési tárca helyettes államtitkára arra is felhívta a figyelmet, hogy emellett az emberi és anyagi erőforrások hatékony felhasználása, a legmegfelelőbb technológia alkalmazása is ugyanolyan fontos. Hozzátette: a vállalatok piaci pozícióját javítja az is, ha hazai alapanyagokat dolgoznak fel, hiszen ez a munkahelyek megőrzése mellett erősíti a vidék önfenntartó képességét is, amely a kormány egyik legnagyobb feladata.

 Az agráriumban működő vállalatok magas színvonalú tevékenységét, sikeres és eredményes termékeit, szolgáltatásait ismerik el a MAMD-dal. Egyben azt a törekvést is díjazza a tárca, hogy az adott mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalat képes a folyamatos szervezeti fejlődésre.

A Magyar Agrárgazdasági Minőségi Díjra a Vidékfejlesztési Minisztérium szakmai felügyelete alá tartozó valamennyi agrárgazdasági és élelmiszer-feldolgozási területen működő szervezet pályázhat 2011. november 15-ig. A díj odaítéléséről egy 9 tagú bizottság javaslata alapján a vidékfejlesztési miniszter dönt. A bizottság évente legfeljebb 5 új pályázót díjazhat, akik elismerésül oklevelet és emléktáblát kapnak, valamint használhatják a MAMD védjegyet.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.