Főoldal » Magyarok kenyere

Magyarok kenyere

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Várják a búzát a Magyarok kenyere programhoz az ország minden megyéjéből és a külhoni területekről. Idén a Kárpátaljáról érkezik Baranyába a kovász az idei magyarok kenyeréhez, a sót pedig Parajdról küldik majd.

A szervezők a nemzeti összetartozást és szolidaritást jelképező, 2011-ben Pécsről indult kezdeményezés keretében újra kérik a magyarországi és a külhoni magyar településeket, valamint az agrárszervezeteket, cégeket, magánszemélyeket, hogy járuljanak hozzá a program idei sikeréhez.

A felajánlásokat a magyarokkenyere@ph.pecs.hu e-mail címen vagy a www.magyarokkenyere.hu weboldalon jelezhetik.

Az összegyűjtött és összeöntött búzából készülő liszt nagy részéből ezúttal nemcsak a Dévai Szent Ferenc Alapítványnál, hanem egy kárpátaljai magyar gyermekotthonban élők egész éves kenyérszükségletét is fedezni szeretnék.

Az összeöntött búzából őrölt lisztből Pécsett augusztus 20-án készül a jelképes kenyér.

A program idei eseményeiről tartott sajtótájékoztatón elhangzottak szerint az idén is hasonló felajánlásra, azaz mintegy 100 tonna búzára számítanak. A szervezők további búzaadományokat várva felhívással fordulnak azokhoz akik felajánlásaikkal hozzá tudnak járulni a program sikeréhez..

A jótékonysági akció első évében 10 tonna, 2012-ben 25 tonna, tavaly pedig már 100 tonna búzát sikerült összegyűjteni.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.