Főoldal » Major Napok Kunadacson

Major Napok Kunadacson

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A VM. Sajtóiroda közleménye szerint a kétnapos rendezvény célja, a helyben előállított termékek bemutatása, valamint, hogy lehetőséget adjon a térségben gazdálkodóknak a véleményeik, tapasztalataik átadására és megvitatására.

Fazekas Sándor miniszter megnyitó beszédében kiemelte,hogy az agrártárca minden erejével és rendelkezésre álló forrással támogatja a helyi termékek előállítását és piacra jutását, valamint a magas szinten feldolgozott magyar termékek értékesítését.

A major tulajdonosa Szél István és a kunadacsi Gazdakör szervezésében rendezték meg immár harmadik alkalommal a térségi agrárnapokat, mely mögé a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat is besorakozott a népes támogatói körbe. A rendezvény elsődleges célja, hogy a térség gazdasági szereplői lehetőséget kapjanak az ismereteik bővítésére, tapasztalatcserére, népszerűsítsék a magyar termékeket.

Kunadacson mindig nagy becsülete volt a helyi terméknek. Évek óta küzdenek azért, hogy az őstermelők, a kistermelők, a családi gazdálkodók érvényesülni tudjanak a kiváló minőségű, egészséges termékeikkel. A vidékfejlesztési miniszter elmondta, a magyar kormány és a gazdatársadalom együttműködésének és közös építkezésnek köszönhetően éled, újra magára talál a magyar vidék.

A kétnapos agrártalálkozón szakmai előadások keretében alternatív jövedelmet biztosító tevékenységekkel ismerkedhettek meg az érdeklődők, valamint a tájfajták termesztésének és az őshonos magyar állatok tenyésztésének fontosságával és előnyeivel. Az Ispán Major Napokon kiemelt hangsúlyt kapott a magyar kultúra őrzése, hagyományaink, ősi szokásaink ápolása. A néptánc és népzenei programok mellett őshonos állatokból készült ételek, sajtok, mézek, szilvából és paprikából előállított termékek, pálinkák és a környék borászatainak borai kínáltak gasztronómiai élményt a látogatóknak.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.