Főoldal » Mezőgazdasági Könyvhónap

Mezőgazdasági Könyvhónap

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A vidékfejlesztési miniszter nyitotta meg az idei Mezőgazdasági Könyvhónapot. A rendezvény 1998 óta legnagyobb seregszemléje a magyar agrárszakkönyv- és szaklap kiadásnak. Sehol Európában nincs ilyen jellegű könyvmustra. Az elmúlt 14 évben az egész országot bejárta a rendezvény, sőt a könyvhónap eljutott Marosvásárhelyre, Zentára, Udvardra, Lendvára és Beregszászra is.

A VM. Sajtóiroda közleménye szerint a szakminiszter megnyitójában hangsúlyozta: a szakkönyvek a megújulás elengedhetetlen kellékei, ugyanakkor az agrárszakkönyv – és szaklapkiadás speciális és nehéz helyzetben van. 2012-től a Vidékfejlesztési Minisztérium háttérintézménye a Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet fogja össze a tárca szaklap- és szakkönyvkiadását. Reményeink szerint ezzel is javul a tájékoztatás minősége. Az Intézet tavaly 312 féle tankönyvet kínált, kiadványaiból közel 60 000 példány kelt el.

A tárcavezető beszédében kitért arra, hogy ma is óriási feladat a magyar vidék, az agrár- és élelmiszer-gazdaság megújítása a helyes arányok megtalálása, visszaállítása. Hozzátette: „a most induló Darányi Ignác Terv a Nemzeti Vidékstratégia végrehajtásának kereteit adja.” Ebben a programban, a vidék és a magyar társadalom megújításának munkálataiban ajánl alkotó partnerséget a Vidékfejlesztési Minisztérium mindazoknak, akik tenni akarnak az agrárium, a vidék és a környezet ügyéért, a magyarság Kárpát-medencei felemeléséért.

A Vidékfejlesztési Minisztérium nagy erőkkel dolgozik azon, hogy idén a szervezett képzésekhez is elő tudja állíttatni a szükséges tankönyveket, videofilmeket és az elektronikus oktatási anyagokat, hiszen ezek nélkül a jövő mezőgazdasági szakemberei nem tudják munkájukat felelősen ellátni.

A Vidékfejlesztési Minisztérium és a Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet által most alapított életmű díjat elsőként Horn Péter akadémikus kapta, míg az év szakújságírója Viniczai Sándor, a Magyar Mezőgazdaság munkatársa lett.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.