Főoldal » MFB Vállalkozásfinanszírozási Program

MFB Vállalkozásfinanszírozási Program

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. a kormány tavaly decemberi határozata alapján kidolgozta az MFB Vállalkozásfinanszírozási Programot – jelentette be az állami tulajdonú hitelintézet.

Az Új Magyarország Vállalkozásfejlesztési Hitelprogram jelenleg érvényes feltételeivel legkésőbb 2012. április 30-ig köthető refinanszírozási kölcsönszerződés az MFB-hez legkésőbb 2012. április 6-ig nyomtatott formában benyújtott, a bank által legkésőbb 2012. április 13-án befogadott refinanszírozási kérelem alapján.

Az MFB Vállalkozásfinanszírozási Program keretében beruházási hitelt és zárt végű pénzügyi lízinget folyósító pénzügyi intézmények listáját az MFB honlapján a pénzügyi intézményekkel kötött keretmegállapodások aláírását követően folyamatosan közzéteszik.

A program kiemelt célja a mikro-, kis- és középvállalkozások foglalkoztatásban betöltött szerepének növeléséhez, innovációs és beszállítói tevékenységének erősítéséhez, környezetvédelmi, vidékfejlesztési és egészségügyi célú beruházásaihoz kedvezményes kamatozású hitel és lízing nyújtása, továbbá fejlesztési és beruházási tárgyú pályázatokhoz, különösen az Új Széchenyi Terv pályázataihoz kapcsolódóan kiegészítő forrás biztosítása.

A finanszírozás összege legalább 5 millió, legfeljebb 3 milliárd forint lehet. A kamat mértéke 3 havi EURIBOR + RKV + legfeljebb 3,5 százalék/év, a futamidő legfeljebb 15 év. A saját forrás mértéke a beruházás nettó – vagy amennyiben a vállalkozás áfa visszaigénylésére nem jogosult, bruttó – bekerülési értékének legalább 10 százaléka csekély összegű támogatás esetén, s legalább 25 százaléka regionális csoportmentességi támogatás esetén.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.