Főoldal » Mit jósol a NASA 2012-re?

Mit jósol a NASA 2012-re?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Nemrég találtam rá erre a videóra az egyik megosztó portálon, szerintem érdemes megnézni, sok érdekességgel szolgál, főleg az utolsó percek. Miután megnéztem, kíváncsiskodó formámnak köszönhetően el is kezdtem a további kutakodást, hol, s mit írnak minderről, ezeket is szeretném megosztani Veletek, mert elég megdöbbentően hatnak az adatok.

Aztán linkeltem még egy videót a francia botrányhőstől,  Rémi Gaillardtól is, mert Ő elég ötletesen közelíti meg ezt a témát is.

http://www.youtube.com/watch?v=KqowHWusG40

– A FAO (világélelmezési szervezet) tanulmánya alapján az állattartás világszinten károsabb a klímára, mint a közlekedés!

– A világszerte tartott 1,5 milliárd szarvasmarha évente 80 millió tonna metánt juttat a levegőbe, aminek 23-szor nagyobb az üvegháztartást növelő potenciálja, mint a CO2-nek.

– A világ összes vágóállata annyi takarmányt igényel, melynek kalóriaértéke 8,7 milliárd ember szükségleteinek felel meg – ez pedig több, mint a Föld teljes népessége!

– Ez az eljárás, azaz a magas értékű növényi élelmiszer húsra való “átalakítása” mértéktelen pazarlás, hiszen a “hústermelés” mint élelmiszer-előállítási módszer, a termőtalaj használatának legrosszabb formája: Egy szarvasmarha etetéséhez egy évben 0,5 hektár földre van szükség. Egy év után ebből az állatból 300 kg ehető húst “nyernek”. Ha ehelyett ugyanezen a területen gabonát vagy burgonyát termeltek volna (biotermelés mellett), legalább 2.000 kg gabonát illetve 15.000 kg burgonyát tudtak volna aratni! Másképpen kifejezve: egyetlen 225 grammos steak annyi növényi energiába “kerül”, amely 40 éhező embert tudna egy napig élelmezni!”

– Vízszennyezés: Egy amerikai statisztika szerint 106 liter víz szükséges 1 kg búza nyeréséhez, 150 liter 1 kg burgonya, 40-60 liter 1 kg alma előállításához, azonban 9.700 literre van szükség 1 kg disznóhús és 32.100 literre 1 kg marhahús kitermeléséhez (tömegtartás, istállótakarítás, vágóhíd).

Végszóként:
A nem természetes monokultúrák, az esőerdők letarolása, a talajpusztítás és a vízszennyezés, valamint a tömegtartásos nagyüzemek metángázai a klímaváltozást fokozzák, melynek következményeit az emberek egyre jobban fogják érezni: üvegházhatás, elsivatagosodás, áradások, a pólusok olvadása… stb. Végül az összes ilyen probléma rá fog szakadni az emberre, és felmerül a kérdés, hogyan engedheti meg magának az emberiség, hogy ne vegetáriánusként éljen. A vegetáriánus szó a latin ’vegetare’-ból ered, ami pont azt jelenti, hogy valamit életre kelteni.

http://www.youtube.com/watch?v=JTiPqZbM5ls

Forrás: Armin Risi – Ronald Zürrer: Vegetáriánus élet (Minden, amit tudni szeretnél a vegetáriánus táplálkozásról)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.