Főoldal » Mobiltelefonos kutyakereső…

Mobiltelefonos kutyakereső…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A VM. Sajtóiroda közleménye ismerteti a szakminisztérium által támogatott kutyakereső rendszert. A Vidékfejlesztési Minisztérium szakmai támogatásával készült „Vigyél Haza” kutyakereső rendszer az ebtulajdonosoknak és más lelkes állatbarátoknak nyújt segítséget, emellett az állatmenhelyek és a civil állatmentők munkáját is támogatja.

Hazánk élen jár a kedvtelésből tartott állatok számát tekintve, az állatszeretők között a kutyatartók vannak a legtöbben. Az országban élő közel kétmillió kutya közül körülbelül százezer az utcán, tíz, tizenkétezer kutya pedig állatmenhelyeken, vagy ebrendészeti telepeken található. A kóbor kutyák nagy száma nem csupán állatvédelmi, de közegészségügyi problémát is jelent, a megoldás legfontosabb pillérei az egyedi azonosíthatóság és a populációszabályozás.

Az elveszett, elhagyott, vagy árva állatok érdekében közel félszáz állatmenhely és állatvédő szervezet dolgozik, de a feladat nagysága indokolja tevékenységük segítését. Ezért is támogatja a vidékfejlesztési tárca a most bemutatott mobiltelefonos kutyakereső alkalmazást, amely elterjedésével egy speciális állatadatbázis is segíti majd az állatvédelem munkáját.

A rendszert kidolgozó Telenor tájékoztatója szerint a Vigyél Haza okostelefon alkalmazás három fő funkció köré épül. Az ebtulajdonosok rögzíthetik saját kutyáik adatait, fotóját, lakhelyét. A másik hasznos felhasználási terület a kóborkutya-bejelentés funkció, amely segítségével a felhasználók egyszerűen és gyorsan bejelenthetik az utcán látott kóborállatokat. A harmadik fontos funkció az örökbefogadás menü, ami a leendő gazdikat segíti a választásban.

A Vigyél Haza mobiltelefonos alkalmazás a kóborló, elveszett állatok megtalálása érdekében kihasználja az okostelefonok kínálta lehetőségeket, egyúttal egy új, az interaktív technikákkal élő fiatal generáció elérhető és motiválható a felelős állattartás érdekében. 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.