Főoldal » MTA pályázat…

MTA pályázat…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Magyar Tudományos Akadémia pályázati felhívása magyarországi ösztöndíjak elnyerésére

A pályázat célja

A Magyar Tudományos Akadémiáról szóló 1994. évi XL. törvény (MTAtv.) 3. § (1) bekezdés i) pontja, valamint az akadémiai Alapszabály 5. § (1) és (2) bekezdése szerint a Magyar Tudományos Akadémia (a továbbiakban: Akadémia) kapcsolatot tart a külföldön élő, magyar nyelvű és tárgyú tudományos kutatások művelőivel, támogatja a határon túli magyar tudományosságot.

Az Akadémia az MTAtv., az akadémiai Alapszabály, valamint az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény és az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet alapján pályázatot hirdet magyarországi kutatói ösztöndíjak elnyerésére.

Az ösztöndíjprogram senior és junior ösztöndíjakkal kívánja támogatni a külhoni kutatók szakmai munkásságát, magyarországi tevékenységét, segítve bekapcsolódásukat a magyarországi tudományos életbe, akadémiai és egyetemi kutatásokba, magyarországi témavezetők és befogadó intézmények közreműködésével.

Az ösztöndíj tudományos kutatómunka végzésére, anyaggyűjtésre, konferencián való részvételre, konzultációra stb. használható fel, a benyújtott és elfogadott pályázatban megfogalmazott szakmai terv szerint.

A pályázat jellege, a pályázat benyújtására jogosultak köre

A pályázati támogatás nyílt pályázati eljárás útján nyerhető el.

Senior ösztöndíj elnyerésére pályázatot nyújthatnak be az Akadémia külső tagjai, valamint köztestületének külső tagjai.

Junior ösztöndíjra pályázhatnak a tudományos fokozattal nem rendelkező, 35. életévüket még be nem töltött kutatók közül azok, akik rendelkeznek MA diplomával és tudományos munkásságuk a magyar nyelvű és/vagy tárgyú kutatások terén dokumentálható.

A pályázat benyújtása, tartalmi és formai követelmények

A pályázatot 2012. június 22-ig az Akadémiai Adattárhoz kapcsolt Domus pályázati rendszeren keresztül kell benyújtani a következő alábbi linken: https://aat.mta.hu/aat

A pályázati rendszerbe való belépés technikai előfeltétele, hogy a pályázó regisztráljon/frissítse adatait az Akadémiai Adattárban (AAT).

A pályázás során elektronikusan feltöltendő mellékletek a következők:

a) részletes kutatási terv (legfeljebb 4000 n)

b) szakmai önéletrajz (legfeljebb 4000 n),

c) a legfontosabb tudományos publikációk (legfeljebb 10) jegyzéke.

Az útmutatókon túl a pályázat benyújtásával, a pályázati eljárással kapcsolatos kérdésekben az MTA Határon Túli Magyarok Titkársága ad további felvilágosítást és segítséget a domus@titkarsag.mta.hu címen és a +36 1 4116194 pályázati ügyfélszolgálati telefonszámon, vagy szükség esetén a +36 1 4116196 titkársági telefonszámon.

A pályázattal kapcsolatos dokumentumok:

1. számú melléklet

2. számú melléklet


MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.