Főoldal » Múzeumok Éjszakája a Mezőgazdasági Múzeumban…

Múzeumok Éjszakája a Mezőgazdasági Múzeumban…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

„FALU A VÁROSBAN – ÉLELMISZER ÉS HAGYOMÁNY” Milyen érzés traktort vezetni? Miért kunkori a kismalac farka? Mit ittunk a kóla előtt? Hogyan készül a sajt? Ha kíváncsi a válaszokra, megkóstolná a valódi vidéki ízeket, és felelevenítené a falusi nyaralások emlékét, akkor június 22-én a Múzeumok Éjszakáján a Vajdahunyadvárban van a helye!

Folyamatos programok
• Traktorral a Városligetben: kicsik és nagyok, ha nem is a szántóföld, de a Városliget urává válva próbálhatják ki, milyen érzés egy ekkora gépet vezetni.
• Állatsimogató egy hagyományos parasztudvarban, amit csak erre az estére építenek fel. Az udvar lakói tyúkok, kacsák, malacok, bárányok, kecskék és bocik.
• Traktormustra: a Magyarországon használt legrégebbi és az akár vezető nélkül is irányítható legújabb traktorok bemutatója és megmászása.
• Az ügyességi vetélkedők, játékos versenyek, izgalmas tudáspróbák teljesítői meglepetés ajándékot nyernek jutalmul, a fiatal gazdák jóvoltából.
• Falusi finomságok kóstolója és vására, kézműves kirakodóvásár

Folyamatos tárlatvezetések – A magyar mezőgazdaság története, A magyar szőlő és bor Európában,Vadgazdálkodás és vadászat, A ló – Nemzeti lókiállítás,Vártörténeti séta az Apostolok tornyába

Gyűjteménylátogatások – Kincsek a könyvtárban: könyvritkaságok és a gyűjtemény kalandos története, Érdekességek a Hunyad-pincében

Élő múzeum – Ezen az éjszakán minden megtörténhet, akár az is, hogy a kiállítási bábuk életre kelnek! A termeket járva ősemberrel, római kori nővel, honfoglaló magyar vitézzel, vajákos asszonnyal, hajdúval vagy simogatható kisállatokat árusító vásározókkal, valamint kalodába zárt fogollyal találkozhatunk, a tematikus kiállításokban régi korok halászával, vadászával és erdészével futhatunk össze.

A Szívek és Színek terem programjai – Szerelmi varázslás bájitalfőzetekkel, Virág-nyelviskola, Virágékszerek készítése.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.