Főoldal » Napi – Agrár 2013.06.15

Napi – Agrár 2013.06.15

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Tokaj zárt borvidék lesz

Zárt borvidékké nyilvánítanák Tokajt a helyi borászatok és pincészetek érdekében – közölte Kiss Eliza, a Vidékfejlesztési Minisztérium a hegyközségek megújításáért és a szőlő-bor ágazat fejlesztéséért felelős miniszteri biztosa.

FAO: csökkenhetnek az élelmiszerárak

A tavalyinál nagyobb gabonatermésre számít a világon a FAO, mert várhatóan nő a búza termésmennyisége, és az Egyesült Államokban nagyobb területen termesztenek kukoricát, mindezek hatására pedig csökkenhetnek az élelmiszerárak.

Egyre kevesebb zöldséget és gyümölcsöt eszünk

A magyar háztartások éves élelmiszerre fordított kiadásainak közel egytizedét zöldségre és gyümölcsre költik. Bár a vásárlói kör változatlan, az elmúlt évek nehézségei okán ma már e kategóriából is kevesebbet és kevesebbszer vásárolnak a háztartások. Ennek eredményeképpen mindkét kategória forgalma csökkent a GfK Hungária Háztartáspanel adatai szerint.

Június 24-ig jelenthetők be a júniusi árvíz okozta mezőgazdasági károk

A 2013. júniusi dunai árvízi védekezést követő helyreállítási feladatvégzés részeként megkezdődött az elöntéssel érintett mezőgazdasági területek és károk felmérése. A kárbejelentéseket legkésőbb 2013. június 24-ig a falugazdásznál személyesen tehetik meg az érintettek a NÉBIH honlapjáról is letölthető adatlap 

A vis maior bejelentés nem függ a támogatási kérelmek beadási határidejétől – Összesen 10 ezer hektárt károsított az árvíz

Azután is tehetnek vis maior bejelentéseket a gazdálkodók, hogy az úgynevezett egységes idei támogatási kérelmek beadási határideje lejárt. A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) felmérései szerint összesen 10 ezer hektáron károsított a dunai árvíz.

Ronthatják az uniós tojástermelők versenyképességét a szabadkereskedelmi megállapodások

Jelentősen ronthatják az uniós tojástermelők versenyképességét azok a szabadkereskedelmi egyezmények, amelyek az Európai Unió és egyes harmadik országok között jöhetnek létre – hívta fel az Európai Parlament képviselőinek figyelmét az Európai Tojásfeldolgozók, Csomagolók és Kereskedők Szövetsége (EUWEP).

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.