Főoldal » Napi – Agrár 2013.06.18

Napi – Agrár 2013.06.18

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Mától lehet beadni a LEADER Program pályázatait

Június 17-étől lehet pályázni a LEADER Program összesen 30 milliárd forintos támogatására a forrás kimerüléséig, de legkésőbb 2013. augusztus 31-én 18:00 óráig. A kérelmeket elektronikus úton kell benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH). A pályázatot harmadszor hirdette meg a Vidékfejlesztési Minisztérium.

Idén is zökkenőmentesen zajlott az egységes kérelem beadása

A június 10-i végső határidőig összesen 180 123 egységes kérelem érkezett a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH), területalapú támogatást több mint 5 millió hektárra igényeltek.

Mérgező tojások Kínában

Akár a teljes Kínában forgalmazott száznapos tojásmennyiség 15 százalékáról is kiderülhet: mérgező vegyszerekkel kezelték – mutatott rá a kínai központi televízió (CCTV) hétvégi tényfeltáró riportjában.

Orbán: véget ért a földcsata, a kisgazdák nyertek

A kormány az összes fontos agrárcsatát megnyerte – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, miután Győrffy Balázzsal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökével megállapodást írt alá Budapesten.Az új földtörvény elfogadásával az európai uniós jog sérelme nélkül sikerül megvédeni a magyar termőföldet, az a magyarok kezében fog maradni. 

Húsipar: Az elektronikus útdíj aránytalanul nagy terhet ró az ágazatra

Hiába várható az év végére a takarmányok árának csökkenése, várhatóan ez csak kismértékben jelentkezik az élősertés-árakban. A hízlalók veszteségeiket próbálják enyhíteni, a húsipar pedig attól tart, a vékony előnyt is elviszi az e-útdíj rendszere

 

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.