Főoldal » Napi – Agrár 2013.07.01

Napi – Agrár 2013.07.01

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Agrárgazdasági tanácsokat alakít ki a kormány

A kormány több konzultációs tanácsot hoz létre az agrárgazdaságot érintő stratégiai ügyek kezelésére. Több, az agrárgazdaság egyes területeinek fejlesztését szolgáló, konzultációs tanácsot hoz létre és működtet a jövőben a kormány – jelent meg a csütörtöki Magyar Közlönyben. Többek között Bor Eredetvédelmi Tanácsot (BET), Növényi Génbank Tanácsot, Országos Vadgazdálkodási Tanácsot és Országos Halgazdálkodási Tanácsot hívnak életre.

Még görög a görögdinnye: Nagyon megviseli a szeszélyes időjárás a magyar dinnyét

Egy átlagos évben június végére érik be a hazai görögdinnye, de az idén erre csak július 20. körül lehet számítani, mondta Lipták László meggyesegyházi termelő.

Évente milliárdos károkat okoznak a vadak a gazdáknak

Több mint kétmilliárd forintnyi kárt okoznak a gazdáknak évente a Magyarországon elszaporodott vadak, az őzek, a szarvasok és a vaddisznók. A vadkár megtérítésére az köteles, aki a kárt okozó vad vadászatára jogosult, és akinek vadászterületén a károkozás bekövetkezett. Az új vadászati törvény jövőre kerülhet a parlament elé.

Új védjeggyel védené a hazai piacot a Tojásszövetség – A szervezet július 3-ig vár választ tagjaitól

Új védjegy kidolgozásával és elterjesztésével kívánna fellépni a tojáspiaci anomáliák ellen a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége (Tojásszövetség).

Elítéli az európai szövetség a hízott májtermékek elleni akciókat – Budapesti nyilatkozat a termelők védelmében

Elítéli az Európai Hízott Májszövetség (Euro Foie Gras) azokat az akciókat, amelyek minden tudományos alap nélkül akadályozzák a kulturális és gasztronómiai értékek kiteljesedését. A szervezet ez ügyben június 26-i budapesti közgyűlésén nyilatkozatot fogalmazott meg.

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.