Főoldal » Napi – Agrár – 2013.09.17

Napi – Agrár – 2013.09.17

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Lépfene: hibázott a gazda

A jászladányi birkatartót is hibáztatja a VM, mert nem jelentette az elhullást, hanem elásta a tetemeket. Urai a helyzetnek a Jászladányban feltárt lépfene (anthrax) fertőzéssel kapcsolatban az egészségügyi és katasztrófavédelmi hatóságok. Egy birkaállományban azonosították a kórokozót.

Több millió tonna kukorica után kutatnak 

Rejtélyesnek tartják gabonapiaci szakértők, honnan „került elő” egy év alatt 1,5-2 millió tonna takarmánykukorica a hazai piacon. Az elmúlt szezonbeli felhasználás ugyanis jóval nagyobb volt, mint amennyire a hivatalos termésadatok és a meglévő készletek lehetőséget nyújtottak. Ezért az árualapnak már régen el kellett volna fogynia, de a piac ma sem mutat semmilyen hiánytünetet. Sokan rossz termésfelmérésre gyanakodnak, de a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) nem látja szükségesnek a tavalyi adatok módosítását.

Kötelező földhasználat-regisztráció az átlátható földviszonyokért

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felhívja a földhasználók figyelmét, hogy 2013. szeptember 30-ig  tegyenek eleget földhasználati bejelentési kötelezettségeiknek.

100 millióból fejlesztenék a sertéstenyésztést

98 millió forintos forrást biztosít a Vidékfejlesztési Minisztérium a tenyésztést szolgáló technikai eszközök beszerzésére a sertésprogram keretében. Az agrárkormányzat a törzstenyészetek fejlesztésével a hazai sertéstenyésztési feltételek javítását, a megfelelő tenyészállatok szaporításának biztosítását tűzte ki célul.

O M É K – 2013.

2013. szeptember 18-án ismét megnyitja kapuit a 76. OMÉK, azaz Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.