Főoldal » Napi – Agrár…

Napi – Agrár…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Főleg beruházásokra kértek olcsó hitelt az agrárcégek

Az agráriumban érdekelt hitelintézeteknél a hitelportfólión belüli piaci súlynál nagyobb mértékben helyeztek ki kölcsönöket az agrárium képviselői számára a növekedési hitelprogram keretében. A program második fázisa kapcsán ugyanakkor komoly probléma, hogy az agrárcégek fejlesztései rendszerint uniós pályázatokhoz köthetőek, ám az új költségvetési ciklus pályázatai egyelőre még nem körvonalazódtak.
Háború lesz a víz miatt 

Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) főigazgatója szerint a következő háborúkat nem a termőföld, hanem a vízkészletek miatt fogják vívni. José Graziano da Silva a kedden kezdődött budapesti víz-világtalálkozón hangsúlyozta: a vízfelhasználás problémáját egyedül nem képesek kezelni az országok. Margaret Chan, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója azt emelte ki, hogy a víz véges erőforrás, ezért okos vízgazdálkodásra van szükség.

Az ehető rovarokat ajánlja az éhezőknek az ENSZ
Az ENSZ új táplálékot ajánl az éhező világnak, amely nemcsak tápértékben gazdag, de a környezetvédelem is nyer vele: az ehető rovarokat
 Jön a betédíjas rendszer Magyarországon! 
Tízmilliárd forintos beruházással a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) bevezetné a betétdíjrendszert, ami a számításaik szerint évi 90-100 milliárd forintos forgalmat generálna, és a betétdíjat az üveg- és a PET-palackokon túl a műanyag joghurtos poharakra is kivetnék. Ezt Illés Zoltán környezetügyi államtitkár vázolta fel a Magyar Hírlapnak, hozzátéve, hogy minderre a szaktárca a 2014-es választásokat követően kerítene sort. Illés azt állította, hogy a rendszer jelentős környezetvédelmi hasznot termelne, és a fenntartása nem terhelné sem a költségvetést, sem a fogyasztókat – igaz, az utóbbiakat csak azt követően nem, hogy az első visszaváltós palack árát kifizették, és utána átállnak a cserére.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.