Főoldal » Negyvenezer látogatót várnak a debreceni Farmer Expóra

Negyvenezer látogatót várnak a debreceni Farmer Expóra

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Huszadik alkalommal rendezik meg augusztus 18. és 21. között a debreceni Farmer Expót, amelyre negyvenezer látogatót várnak – közölte Vaszkó László, a mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállítást szervező V-Trade Kft. ügyvezetője csütörtökön sajtótájékoztatón Debrecenben.

Kelet-Magyarország legnagyobb agrárexpóján az elmúlt két évtizedben 5.676 kiállító mutatkozott be csaknem 600 ezer látogató előtt – tette hozzá megjegyezve, hogy a Farmer Expó ez idő alatt a régióbeli és a határon túli termelők, feldolgozók és vásárlók kedvelt találkozóhelye lett.

Az idén 300 kiállító 15 ezer négyzetméteren mutatja be termékeit és szolgáltatásait. A nagy gépgyártók és forgalmazók mellett számos régióbeli kis élelmiszeripari vállalkozás is kiállít, amelyek hagyományos módon előállított, minőségi magyar termékeket mutatnak be – mondta Vaszkó László.

A szakember szerint időszerűsége miatt nagy érdeklődésre számítanak a vásárhoz kapcsolódó a kukorica-termesztési konferencián, ahol a génmódosított vetőmagvak termelésbe kerülése kapcsán kialakult helyzetet is értékelik. Az idei állatbemutatók különlegessége a világ legnagyobb lófajtája, az angol Shire egy példánya lesz: a 190 centiméter marmagasságú, teveméretű ló egy tonnát nyom – ismertette a sajtótájékoztatón Mihók Sándor professzor, az állattenyésztési programok házigazdája. A Farmer Expón egyébként több ezer háziállatot láthatnak majd az érdeklődők – tette hozzá Mihók László. (F:MTI)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.