Főoldal » Nőtt az Agrár Széchenyi Kártya kamattámogatása

Nőtt az Agrár Széchenyi Kártya kamattámogatása

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A VM. Sajtóiroda tájékoztatása szerint a VM. az Agrár Széchenyi Kártya folyószámlahitelhez nyújtott kamattámogatást az eddigi évi 2 százalékpontról 4 százalékpontra növelte. Ez a kamattámogatási mérték a 2013. július 18-tól kezdődően számított kamatokra vonatkozik, és az új, valamint a meglévő szerződésekre is érvényes.

A KAVOSZ Zrt. koordinálása mellett elérhető Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel a mezőgazdasági vállalkozások, halgazdálkodással, mezőgazdasági feldolgozással és forgalmazással, erdőgazdálkodással, vadgazdálkodással foglalkozó vállalkozások és természetes személyek, családi gazdálkodók, őstermelők, kistermelők számára nyújt szabad felhasználású hitellehetőséget, maximum 25 millió forintig legfeljebb 3 éves futamidővel.

A hiteligénylőnek 15 millió forint hitelösszegig egy, felette két lezárt, teljes éves gazdálkodói múlttal és az MVH-nál regisztrációs számmal kell rendelkeznie. A hiteligénylőnek nem lehet köztartozása vagy lejárt hiteltartozása.

A hitel biztosítéka 15 millió Ft hitelösszegig az előírt magánszemély készfizető kezességvállalása, 15 millió Ft felett a hitelnyújtó és az Agrár- Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) által elfogadott egyéb fedezet (ingatlan vagy ingóság) bevonása is szükséges.

Az Agrár Széchenyi Kártya az OTP Bank Nyrt., a Magyarországi Volksbank Zrt., a Dél-Dunántúli Regionális Bank Zrt, a Takarékbank és az integrációjához tartozó takarékszövetkezetek termékkínálatában érhető el, az Agrár- Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány kezességvállalása mellett.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.