Főoldal » O M É K ’75

O M É K ’75

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari kiállítás, Magyarország legnagyobb, legrégebbi, és nagy tradíciókkal bíró agrárgazdasági rendezvénye több mint 100 éves múltra tekint vissza. 2011. szeptember 28-október 2. között a 75. OMÉK nyílik meg Budapesten, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

A magyar gazdaság és élelmiszeripar eredményeit bemutató seregszemle célja kettős: egyrészt az elmúlt időszak (6 év) eredményeinek bemutatása, másrészt a továbblépés tekintetében irány- és feladatkijelölés az elkövetkező időszakra.

A szakmai jelleg megtartása mellett  kiemelt célunk, hogy a rendezvény a fogyasztók, a nagyközönség számára is vonzóvá váljon.

Az idei OMÉK kiállításon a hangsúly a feldolgozott magyar élelmiszereken van: a szervezők és kiállítók tudatosítani szeretnék a látogatókban, hogy a bemutatott hazai alapanyagok és feldolgozott termékek ellenőrzött forrásból és folyamatokon keresztül jutnak el a termelőtől a fogyasztóig, garantálva a biztonságot és a kiemelkedő minőséget.

Tudatosítani kívánja továbbá az élelmiszerlánc egyes elemeinek fontosságát a „farmtól az asztalig” folyamat során.

Mindemellett a rendezvényen szeretnék megismertetni a városlakókat a vidéki életforma minden szépségével és nehézségével. Ezt segítik a kiállítás mellett szervezett állatbemutatók, interaktív bemutatók, számos érdekes színpadi program, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló különböző játékok, vetélkedők.

A 2011-es OMÉK agrárdiplomáciai szempontból is nagy jelentőségű: a magyar agrárium adottságainak köszönhetően különleges színfoltnak számít az Európai Unióban. Az OMÉK díszvendége a soros elnökséget betöltő Lengyelország lesz.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.