Főoldal » Ökosodj! Információs kampány

Ökosodj! Információs kampány

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az Ökoiskola Hálózat hírlevelének tájékoztatása alapján a  Budapesti Svéd Nagykövetség, a Svéd Kereskedelmi Kirendeltség, valamint svéd vállalatok által támogatott Green Sweden 2011 programsorozat harmadik elemeként kezdték meg az „Ökosodj!” című kiadvány terjesztését.

A Green Sweden 2011 programsorozat célja, hogy minél szélesebb körnek mutassák meg a környezettudatosság, a zöld gondolkodásmód és a zöld megoldások fontosságát az élet különböző területein. Ennek egyik eszköze volt a „Fenntarthatóság zöld szemmel” konferencia júniusban, amikor az állami és a magánszféra szakértőinek és döntéshozóinak mutattak be olyan svéd példákat és megoldásokat, amelyek hozzájárulnak környezetünk hosszú távú védelméhez és a fenntartható jövőhöz.

Az „Ökosodj!” című kiadványt 60 000 példányban juttatják el olyan iskoláknak, amelyek elkötelezték magukat a környezeti nevelés mellett.

 A kiadvány segítségével szeretnék felhívni a tanulók figyelmét arra, hogy már nekik is fontos szerepük van a környezet védelmében. 

A kiadvány célja, hogy példákon keresztül megmutassák: az életük minden területén – az iskolában, otthon, szabadidőben – mindig van lehetőség egy kicsivel környezetbarátabb módon élni. 

Segítségképpen olyan kérdéseket vetnek fel, olyan hiteket (vagy tévhiteket) elemeznek, és olyan érdekességeket mutatnakk be, amelyekről sokan talán nem is gondolják, hogy egyáltalán vannak környezeti vonatkozásaik.

A Green Sweden Program résztvevőinek, valamint a Magyar Környezeti Nevelési Egyesületnek közös célja, hogy olyan kiegészítő eszközt adjon a pedagógusoknak, amelynek segítségével érdekesebbé, változatosabbá tudják tenni a tanórákat.

A Green Sweden Program fő partnerei az Electrolux, az Ericsson, és a HAGS, további partnerei a Kinnarps, a Metropol, a Skanska, a SAAB, valamint a Tetra Pak és az ABB svéd vállalatok.

A kiadvány letölthető a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület honlapjáról: www.mkne.hu, valamint személyesen beszerezhető az egyesület irodájában (1113 Budapest, Zsombolyai utca 6.).

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.