Főoldal » Ökoturisztikai kiállítás…

Ökoturisztikai kiállítás…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

2012. május 12-13-án (szombat-vasárnap) Lengyel-Annafürdőn (Tolna megye) kerül megrendezésre  a Környezeti nevelés és ökoturisztikai kiállítás, mely egyben az V. Dél-Dunántúli Régió Erdészeti Erdei Iskoláinak Nyílt Napja is.

Május 12-én (szombaton) – a kiállítás első napján – a környezeti neveléssel foglalkozó pedagógusok, szabadidő szervezők és osztályfőnökök jelentkezését várjuk elsősorban. A résztvevők az egyes bemutatkozó helyeken, gyönyörű erdei környezetben ismerhetik meg a dél-dunántúli régió erdészeti erdei iskoláit, tanösvényeit, valamint a mindennapos oktatásra épülő, minősített erdőpedagógiai, környezetvédelmi és szabadidős programkínálatait, továbbá táborozási lehetőségeket.

Május 13-án (vasárnap) – a kiállítás második napján – az ökoturizmus iránt érdeklődő magánszemélyek, továbbá utazás- és rendezvényszervezők jelentkezését várják elsősorban a rendezők. Az erdészeti erdei iskolák ökoturisztikai bemutatkozása mellett bemutatásra kerül a Tolnai-hegyhát erdeinek és vizeinek növény- és állatvilága, erdő- és vadgazdálkodása, kultúrtörténeti értékei, illetve a környék nyújtotta kirándulási lehetőségek. Szentkúti kunyhó-Ökoház látogatásával külön lehetőség nyílik a „zöld” technológiák és hagyományos életformák bemutatására is.

A rendezvényen bemutatkozó erdészeti erdei iskolák:

Turisztikai és Természetismereti Központ, Lengyel-Annafürdő, Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.

Erdészeti Erdei Iskola, Pörböly, Gemenc Zrt.

Kikerics és Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskolák, Sasrét ill. Árpádtető, Mecseki Erdészeti Zrt.

Sziágyi Erdei Iskola, SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. Lábodi Vadászerdészete

Erdészeti Erdei Iskola és Oktatási Központ, Somogyszob, Mocz és Társa Magánerdészet Kft.

Az ökoturizmus olyan utazás, látogatás a viszonylag érintetlen területekre, ahol a természeti és kulturális értékek különleges élményt nyújtanak, miközben egyben felelősséget is vállalunk értük, kíméljük, megóvjuk azokat a káros hatásoktól, s közben hozzájárulunk a helyi közösségek életminőségének javításához. Európában a természet és a kultúra szoros kapcsolatban állnak egymással, a természeti tájakhoz mindig kapcsolódik az ember, a helyi közösség is. Ezért azoknak az ökoturistáknak és érdeklődőknek, akik a fenti elveket ténylegesen magukénak érzik, ez a kiállítás ideális célpont a bennünket körülvevő természet csodálatos szimbiózisának megismeréséhez.

A részletes program és jelentkezési lap az alábbi helyről tölthető le:

http://www.gyulajzrt.hu/kornyzetnevelesi_es_okoturisztikai_kiallitas

A rendezvényen való részvétel ingyenes! Jelentkezési határidő: 2012. május 8!

Csak regisztrált, és visszaigazolt jelentkezőket tudnak fogadni korlátozott létszámban!

Információ: Szegedi Viktória, +36/30/9470-898, annafurdo@gyulajzrt.hu

www.gyulajzrt.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.