Főoldal » OMÉK ’75.

OMÉK ’75.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Rövidesen kezdődik a 75. jubileumi OMÉK

Hat év szünet után szeptember 28. és október 2. között rendezi meg a Vidékfejlesztési Minisztérium az Agrármarketing Centrummal (AMC) közösen az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást (OMÉK) a Hungexpo Budapesti Vásárcsarnokban.

A 75.OMÉK fővédnöke Orbán Viktor miniszterelnök, aki az első  nap délelőttjén megnyitja a rendezvényt, védnöke Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

A 2011-es OMÉK agrárdiplomáciai szempontból is nagy jelentőségű. A kiállítás díszvendége a soros elnökséget július 1-től betöltő Lengyelország lesz. Részt vesz a nyitó napon Marek Sawicki lengyel szakminiszter is. A rendezvényen számos ország, vezető agrárpolitikusaira, miniszterekre, államtitkárokra, szakemberekre lehet számítani.
Mintegy 450 kiállító lesz a 75.OMÉK-on.

A két évszázados múltra visszatekintő Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás Magyarország legnagyobb és legrégebbi agrárgazdasági kiállítása. Az idei, jubileumi 75. OMÉK-ot gyökeresen új agrárpolitika szellemében, a 10 évre szóló Nemzeti Vidékstratégia jegyében rendezzük meg. A budapesti helyszínválasztás azt a célt szolgálja, hogy a városi lakosok is minél többen látogassanak el a vásárra, és ismerjék meg a vidéki emberek értékteremtő munkáját.
Az idei OMÉK mottója nem véletlenül: „A magyar föld legjava”. A kiállításon megmutatjuk kiváló minőségű magyar élelmiszereinket, ritka és  értékes őshonos állatainkat és növényeinket, borainkat, biotermékeinket, pálinkáinkat és a híres magyar kreativitással megalkotott mezőgazdasági gépeinket.

A rendezvény illeszkedik a tárca kiemelt célkitűzéséhez, hogy Magyarországon minden ember asztalára jusson egészséges, biztonságos, hazai élelmiszer, megfizethető áron.
A kiállítás és vásár kivételes alkalmat teremt a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar teljes vertikumának bemutatására az alapanyag termeléstől a feldolgozott termékekig.

Az idei rendezvényen hangsúlyosan jelennek meg a biotermékek és a borok, valamint a vidékhez kapcsolódó olyan területek, amelyek eddig nem kerültek reflektorfénybe. Például a szikvíz, a méz, az őshonos állatok és a kézműves termékek bemutatása. 

Az OMÉK a kiállítók számára kitűnő alkalom az információszerzésre, kapcsolattartásra, üzletkötésre és értékesítésre, a látogatók számára pedig a szakmai tájékozódásra, új ötletek gyűjtésére, és nem utolsó sorban kellemes időtöltésre.
Ebben segítenek a szakmai vitafórumok, kiállítások, kóstolással egybekötött élőállat-, és termékbemutatók, és más színes, a gyermekek számára is élvezetes programok.

A Vidékfejlesztési Minisztérium vezetése azt szeretné, hogy a 75. OMÉK igazi ünnep legyen, a magyar mezőgazdaság, élelmiszeripar és vidékfejlesztés méltó ünnepe! Olyan rendezvény, amely nemcsak pazar látványosságával, hanem szakmai súlyával is felhívja magára a figyelmet, és méltán válik Európa, sőt az egész világ egyik legjelentősebb agrárkiállításává.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.